GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα αντικαταστήσει το Διαδίκτυο τα σχολεία;

Είναι γεγονός πια πως το Διαδίκτυο έχει αλλάξει πολλά στη ζωή μας. Τώρα φέρνει αλλαγές και στην εκπαίδευση. Το City Montessori School στην...


Είναι γεγονός πια πως το Διαδίκτυο έχει αλλάξει πολλά στη ζωή μας. Τώρα φέρνει αλλαγές και στην εκπαίδευση.
Το City Montessori School στην πόλη Lucknow στην Ινδία είναι το μεγαλύτερο ως προς τον αριθμό μαθητών σχολείο παγκοσμίως. Ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό στην εποχή του. Πριν περίπου 50 χρόνια ένα ζεγάρι εμπνευσμένο από τις αρχές του Γκάντι δημιούργησε ένα σχολείο προσφέροντας μαθήματα με περίπου 10 δολλάρια. Σήμερα το σχολείο διευθύνεται από τον γιο τους και έχει 45.000 μαθητές.
 Πώς είναι, λοιπόν, να διδάσκει κανείς σε τόσο μεγάλες αίθουσες; Το Διαδίκτυο έχει ρόλο εδώ;
Η απάντηση είναι ναι. Ήδη στις ΗΠΑ ένας άλλος εκπαιδευτής προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσω της online διδασκαλίας. O Sal Khan, δάσκαλος και ιδρυτής της  Khan Academy δημιουργεί χιλιάδες βίντεος με σκοπό τη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων όπως βιολογίας, χημείας και μαθηματικών.
 Η online σχολή του λειτουργεί από το 2006 και παρέχει περίπου 200 εκατομμύρια μαθήματα μέσω βίντεος χάρη στη Google και άλλες σελίδες. Το κανάλι της στο YouTube έχει 295.000 χρήστες. Χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι πως η Khan Αcademy δεν υπήρχε την προηγούμενη δεκαετία, ενώ τώρα επεκτείνεται ραγδαία. Το City Montessori School έχει διπλασιάσει τις εγγραφές του σε λιγότερο από δέκα χρόνια.
Λέγεται πως η δύναμη της online διδασκαλίας δεν είναι ότι ξαφνικά θα αντικαταστήσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, απλώς το Διαδίκτυο μπορεί σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσει την παραδοσιακή διδασκαλία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τις εξελίξεις και σε αυτό τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση