GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση της Αντζελίνα Τζολί για τους σύρους πρόσφυγες...

Διήμερη επίσκεψη σε καταυλισμό σύρων προσφύγων στην Ιορδανία πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντ...

Διήμερη επίσκεψη σε καταυλισμό σύρων προσφύγων στην Ιορδανία πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.
Η αμερικανίδα ηθοποιός ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τους Σύρους που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις.
«Ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτούς τους πρόσφυγες», δήλωσε η Τζολί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον καταυλισμό Ζαάταρι, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».
«Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία. Είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκομαι με ανθρώπους που αναρωτιούνται ποιος είναι με το μέρος τους», πρόσθεσε αφού επισκέφθηκε τον καταυλισμό που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα.
«Παρακαλώ, βοηθείστε μας», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Αντόνιο Γκουτέρες καλώντας τη διεθνή κοινότητα να «βοηθήσει την UNHCR και την ιορδανική κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν μαζικά πόρους για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων στον καταυλισμό».
Περίπου 30.000 πρόσφυγες ζουν στον καταυλισμό Ζαάταρι, σύμφωνα με τις αρχές της Ιορδανίας, ενώ οι πρόσφυγες που ζουν εκεί έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
«Από την αρχή της κρίσης περισσότεροι από 200.000 Σύροι έχουν περάσει τα σύνορα προς την Ιορδανία χωρίς να έχουν καταφέρει έκτοτε να επιστρέψουν στη Συρία», σημείωσε ο Γκουτέρες.
Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Τζάουντεχ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «το πρόβλημα των προσφύγων έχει γίνει τεράστιο» για τη χώρα του, καθώς ο αριθμός των Σύρων που έχουν ζητήσει καταφύγιο στην Ιορδανία πλέον «ξεπερνά τις δυνατότητες» του βασιλείου.
Η Ιορδανία είχε ανακοινώσει την 1η Σεπτεμβρίου ότι χρειάζεται 700 εκατ. ευρώ διεθνούς βοήθειας για να υποδεχθεί έως και 240.000 σύρους πρόσφυγες.

5 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΕΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΩΡΗ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ 'Η Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι 15 ΣΕΠ 2012 6:00:00 Μ.Μ. ό,τι σκατά εντολές πάρουν, κάνουν.

    Στην Ελλάδα είχαμε την άλλη πουτάνα του ΟΗΕ για τους μετανάστες, τον Νταλάρα. Ευτυχώς όμως κάποιοι δεν τρώνε κουτόχορτο και τον μαζέψανε γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσιπρας… καλει στην Ελλαδα χιλιαδες Συρους προσφυγες!!!

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή».
    Ποιος το είπε αυτό;
    Μα το παιδί του 15μελούς, ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο.
    Προέτρεψε δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μερικές χιλιάδες Σύριους, να τους φιλοξενήσει και μετά να τους στείλει στα σπίτια τους, όταν περάσει η κρίση.

    Ας πούμε ότι είμαστε στο πλευρό του αγαπητού Αλέξη για λόγους ανθρωπισμού. Πράγματι, όλος ο κόσμος πρέπει να βοηθά σε τέτοιες τραγωδίες. Αλλά μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας:
    1. Η Ελλάδα έχει πάνω από 1 εκατ. παράνομους μετανάστες τους οποίους δε μπορεί να ελέγξει ούτε καν με τις επιχειρήσεις σαν τον Ξένιο Δία. Πώς θα ελέγξει ακόμη μερικές χιλιάδες;

    2. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς τα χαρακτηρίζει αποθήκες ψυχών και άλλα τέτοια «αριστερά» τσιτάτα. Μήπως να μας πει που θα βάλει τους φιλοξενούμενους Σύριους η Ελλάδα; Εχουμε χώρους για να το κάνουμε; Εχουμε λεφτά, υποδομές; Μήπως όταν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός θα φέρει την κότα με το χρυσό αυγό;

    3. Αυτή είναι η λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό; Να φέρουμε κι άλλους, να σφαχτούνε με τους υπόλοιπους και να γλιτώσουμε;

    Μιλάμε ο άνθρωπος δεν παίζεται.
    Αν νομίζει ότι με τέτοιες αριστερές ευαισθησίες θα δείξει ανθρωπισμό, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνά η ίδια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, τότε είναι σε άλλο πλανήτη.
    Και είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παλιομ.. ο Τσιπρας εχει τα συνορα τρυπια ή τα λαμογια που "κυβερνανε"; Πανιβλακα. Αμα οι "φιλοι" σου, που ταχα ενδιαφερονται για την ασφαλεια της χωρας, ειχαν την προσοχη που επρεπε δεν θα περνουσε μυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 15 Σεπ 2012 9:43:00 μ.μ.


    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση