GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καστανίδης: Ας το κάνουμε όπως οι Ισλανδοί...

Α πίστευτη παρέμβαση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη. Σε μια εξασέλιδη επιστολή του (εδώ) καλεί   καλεί τον πολιτικό ...

Απίστευτη παρέμβαση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη. Σε μια εξασέλιδη επιστολή του (εδώ) καλεί  καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μην προχωρήσει στην ψήφιση των εξοντωτικών για την κοινωνία μέτρων, αντιπαρατάσσοντας πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής του προτείνει ως…. μοντέλο των σχετικών ενεργειών από την πλευρά της Ελλάδος το παράδειγμα με το οποίο αντέδρασαν οι Ισλανδοί σε ανάλογη περίπτωση. Επισημαίνει ότι οι Ισλανδοί έκαναν δύο δημοψηφίσματα και αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών τους, σε αντίθεση με αυτό που κάνουμε εμείς τώρα, όπου υπενθυμίζουμε, ότι δανειζόμαστε 31,5 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα δοθούν στις τράπεζες και 5 στους προμηθευτές του Δημοσίου.
Όμως ο κ. Καστανίδης «ξέχασε» και δεν ανέφερε ότι οι Ισλανδοί έκαναν και κάτι άλλο παράλληλα. Συγκρότησαν Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση από απλούς πολίτες οι οποίοι και συνέταξαν νέο Σύνταγμα για την Ισλανδία το οποίο θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου.
Να υποθέσουμε ότι του διέφυγε ή ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα;;;
hassapis-peter
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8235.html

4 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΝΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕ ΣΑΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΥΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μείον 34 σύμβουλοι και για τον Χατζηδάκη.

    καλά ρε !!
    Οι πούστ@ράδες του ΠΑ$$ΟΚ, πόσους είχαν;

    Αν σε ένα υπερυπουργείο όπως αυτό της Ανάπτυξης του κ. Χατζηδάκη μπορούν να περικοπούν 34 θέσεις συμβούλων τότε σίγουρα μπορεί να γίνει το ίδιο σε όλα τα Υπουργεία.

    Ο Χατζηδάκης αποφάσισε περικοπές και τις έκανε, βγάζοντας εκτός 34 θέσεις συμβούλων, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του υπουργείου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείωση μέχρι και 83% στα εφάπαξ.

    Ψαλίδι έως 83% στο εφάπαξ, καθώς και αναδρομική επιστροφή μέρους των χρημάτων, μέσω καθιέρωσης μηνιαίας εισφοράς από 1% έως 3%, που πήραν οι συνταξιούχοι 22 ταμείων πρόνοιας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

    Στη διάταξη ορίζεται ότι στους ασφαλισμένους έως τις 31/12/92, για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ, θα υπάρξει μείωση ανάλογα με το Ταμείο.
    Συγκεκριμένα, στο σχέδιο άρθρου που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα "Τα Νέα", αναφέρεται ότι καθιερώνεται "ειδική μόνιμη εισφορά 1% - 3% στις συντάξεις" όσων αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από 1/1/1995 έως 31/10/2010 και πήραν αυξηµένο εφάπαξ.
    Ο συντελεστής παρακράτησης εξαρτάται από την ψαλίδα μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχει καταβάλει ο συνταξιούχος.
    Ακόμη, για τους ασφαλισμένους 22 φορέων πρόνοιας έως τις 31/12/92 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία του από το 2010 και έπειτα και στους οποίους δεν έχει εκδοθεί απόφαση για εφάπαξ,το ποσό του εφάπαξ θα μειωθεί από 1,94% έως 83%, ανάλογα με το Ταμείο.

    και κλάαααααμααααααααααααα
    τα ΠΑ$$ΟΚ παιδιά, που γίνανε γερόντια... ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ

    απο την μασα, την άρπα $$$$$$$
    και την ξάπλα....
    30 τόσα χρόνια τώωωωραααααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό το παλικάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση