GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα σχόλια του Μαξίμου...

Αν κάποιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι “όλο το πολιτικό βάρος το αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός”, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και αγνοού...

Αν κάποιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι “όλο το πολιτικό βάρος το αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός”, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και αγνοούν βασικούς δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες, καθώς και αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία», ανέφεραν στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή ρεπορτάζ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm στο οποίο μεταφέρονται σχόλια “κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου” σε σχέση με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σημερινή συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό.
Στην Ιπποκράτους, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τόνιζαν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων είναι που σηκώνει το πολιτικό βάρος για την πορεία της χώρας και υποστήριζαν πως «αντί οι “κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου” να επιδιώκουν να “στενέψει” ο κύκλος αυτών που κουβαλούν το βάρος, θα έπρεπε να επιδιώκουν τη διεύρυνσή του σε εθνική βάση με μία συνεχή πρόσκληση εθνικής συνευθύνης και προς την αντιπολίτευση».
Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμαιναν ότι η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και ότι ως κυβέρνηση συνεργασίας, στηρίζεται στην κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη τριών κομμάτων, ενώ χαρακτήριζαν «αφέλεια» κάποιοι να προσδοκούν άμεσα πολιτικά οφέλη που νομίζουν ότι θα τα κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ.
Υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να τεθεί ευθύς εξαρχής το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως προβλέπεται ρητά στη δανειακή σύμβαση, ανέφεραν ότι το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του κ. Σαμαρά να αποφασιστεί πρώτα ο πλήρης κατάλογος των μέτρων και μετά να τεθεί το ζήτημα της παράτασης, δεν σημαίνει και ότι συμφωνεί.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως η συνεργασία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των δύο άλλων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση δεν συνιστά “κηδεμονία”, αλλά δημοκρατική υποχρέωση και εγγύηση για τη διασφάλιση της ενότητας και της προοπτικής της κυβέρνησης, καθώς και επίδειξη σεβασμού προς τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Συμπλήρωναν δε ότι «σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες λειτουργούν κυβερνήσεις συνεργασίας που προϋποθέτουν μια διαφορετική κουλτούρα από αυτήν που απηχούν οι “κύκλοι του Μαξίμου”».
Όσον αφορά στο ζήτημα της σύσκεψης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ επισήμαιναν ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον πρωθυπουργό να γίνονται συναντήσεις στρατηγικού και όχι διαχειριστικού και αποσπασματικού χαρακτήρα και να συζητηθεί, καθώς και να τηρηθεί το γενικό στρατηγικό πλαίσιο.
Επιπλέον, οι ίδιες πάντα πηγές, έκαναν λόγο για «οφθαλμοφανές λάθος που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ», εάν οι «κύκλοι του Μαξίμου» θεωρούν ότι ενισχύεται η εικόνα του πρωθυπουργού, στηρίζεται η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας με το να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και θέσεων, πριν το νέο κύκλο συναντήσεων με την τρόικα και πριν το άτυπο Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου.
Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήριζαν «ανεξήγητο» ότι δεν συγκροτήθηκε και δεν λειτούργησε η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, «παρότι είχε συμφωνηθεί ως βασικό στοιχείο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων».
Ακόμη, οι ίδιες πηγές διερωτώνται αναφορικά με τη «νευρικότητα» των «κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου» σε σχέση με τη σύνθεση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι «δεδομένη», ότι τα κόμματα αποδέχτηκαν τον κ. Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού, «κάτι που δεν είχε κάνει ο ίδιος το Νοέμβριο του 2011».
«Συνιστά το λιγότερο πρόκληση να θέτουν τέτοιο θέμα οι «κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου». Ας κάνουν τη δουλειά τους», συμπλήρωναν και αντέτειναν ότι πρέπει να δοθεί ρυθμός και αποτελεσματικότητα σε κυβέρνηση και βουλή.
Στο ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν τις «επικοινωνιακές κινήσεις των “κύκλων του Μαξίμου” πολύ μεγάλο λάθος», με το σκεπτικό ότι έτσι αδικούν την ίδια την κυβέρνηση και δεν βοηθούν την αποτελεσματική διαπραγμάτευση της χώρας, ενώ υποστήριζαν ότι «ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, αλλά και το προφανές συμφέρον, να διατηρήσει το επίπεδο και το κλίμα συνεργασίας με τα άλλα δύο κόμματα, γιατί αυτό αφορά την κυβέρνηση της οποίας προΐσταται».
Τέλος, οι ίδιες πηγές σημείωναν την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας και υπογράμμιζαν αφενός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την κυβερνητική και την πολιτική σταθερότητα «γιατί είναι μαθημένο να αναλαμβάνει ευθύνες με μόνο κριτήριο το εθνικό συμφέρον» και, αφετέρου, πως «αυτό περιμένει και από την Νέα Δημοκρατία».

2 σχόλια

  1. Αγρίνιο: Τούρτα και… κόλλυβα για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ! (pics)

    Φανατικοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, έκοψαν τούρτα για τα 38 χρόνια του κόμματος και οι φίλοι τους για να τους πειράξουν, έφτιαξαν κόλλυβα!

    Παρέα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σε χωριό του Αγρινίου, αποφάσισε να κόψει τούρτα για τα γενέθλια του κόμματος στις 3 του Σεπτέμβρη.
    Μόλις το νέο έγινε γνωστό, φίλοι των μελών του ΠΑΣΟΚ από το ίδιο χωριό συνεννοήθηκαν για να τους κάνουν... καζούρα.

    Αποφάσισαν αντί για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, να του κάνουν το... μνημόσυνο!
    Έτσι, την ώρα της κοπής της τούρτας, εμφανίστηκαν στον ίδιο χώρο με.... κόλλυβα.

    Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται, λένε άνθρωποι που ήταν παρόντες στο ξεκαρδιστικό περιστατικό.
    Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν και τελικά οι καλεσμένοι, είχαν να διαλέξουν ανάλογα με την κομματική τους προτίμηση, πήραν και την μερίδα τους!

    Το περιστατικό είναι πραγματικό και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το agriniopress.gr αδιάψευστος μάρτυρας.

    proinikordela.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΑΠΙΟΙ. ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΒΟΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση