GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρηκτική κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία

Αιτία οι επιθέσεις του ΡΚΚ και οι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες. Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της νοτιοανατολικής ...

Αιτία οι επιθέσεις του ΡΚΚ και οι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες. Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία. Αφενός οι συνεχείς συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και, αφετέρου, ο τεράστιος αριθμός προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για να σωθούν από τον εμφύλιο στη Συρία, δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.
Μάλιστα, οι εξελίξεις ενισχύουν την άποψη των «γερακιών» ότι για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός ο οποίος τείνει να δημιουργηθεί, απαιτείται, το συντομότερο δυνατό, μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, μεγάλο μέρος της οποίας θα εκτυλιχθεί εντός των δύο γειτονικών της χωρών – με ό,τι συνέπειες μπορεί κάτι τέτοιο να έχει.
Τα δεδομένα και τα σενάρια αυτά, καθώς και οι εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράν, είναι βέβαιο ότι βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο επικεφαλής της CIA, το αεροπλάνο του οποίου προσγειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά εφέτος την Τουρκία (χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως επίσημη ανακοίνωση), θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου, αλλά και με τον ομόλογό του της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια σχεδόν στιγμή που έφτανε ο Πετρέους, στην Ανατολία σημειώνονταν πολύνεκρες μάχες: σε συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν Κούρδοι αυτονομιστές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα Τούρκοι στρατιώτες και είκοσι αντάρτες, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα.
Υπενθυμίζεται ότι η δραστηριότητα του ΡΚΚ έχει ενταθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, με την Άγκυρα να κατηγορεί γι’ αυτό όχι μόνο τη Δαμασκό, αλλά και την Τεχεράνη, οι οποίες φέρονται να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στη στήριξη των Σύρων αντικαθεστωτικών από την Τουρκία.
: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση