GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Βενιζέλου με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Τις ανησυχίες τους σχετικά με το ζήτημα των εφάπαξ βοηθημάτων, εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τα μέλη του συντονισ...

Τις ανησυχίες τους σχετικά με το ζήτημα των εφάπαξ βοηθημάτων, εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα (ΤΑΠΙΤ), σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την πρόταση της παράταξης, που προβλέπει αναλογιστικές μελέτες και αύξηση των εισφορών, όπου απαιτείται, αντί οριζόντιων περικοπών στο εφάπαξ. Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκια των ταμείων λόγω του PSI, μέσω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τη δευτερογενή αγορά.
«Έκτρωμα» χαρακτήρισε, σε δήλωσή του, ο Λεωνίδας Καραθανάσης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού και του ΔΣ του ΤΑΠΙΤ, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η μελέτη για το Ταμείο.
Όπως ανέφερε, αυτή η μελέτη που «ονομάστηκε ειδικού σκοπού» συμπεραίνει ότι πρέπει να μειωθεί το εφάπαξ στα ταμεία που είναι βιώσιμα με αρκετά αποθεματικά, ενώ για τα ελλειμματικά ταμεία συμπεραίνει ότι πρέπει να αυξηθεί. Σημείωσε δε, ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στα ταμεία, αρκεί να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες με αντικειμενικά στοιχεία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικού Διαλόγου Γιώργος Κουτρουμάνης και ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Κουτσούκος.

1 σχόλιο

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΘΑ ΦΑΕΙ.(ΚΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΒΡΟΜΟΞΥΛΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση