GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαιες συγκρούσεις στο Χαλέπι, βομβιστική επίθεση στο Καμισλί

Εννέα άτομα έχασαν μόνο την Κυριακή τη ζωή τους Καπνός υψώνεται πάνω από πολυκατοικίες, στο σημείο που εξερράγη το παγιδευμένο α...

Εννέα άτομα έχασαν μόνο την Κυριακή τη ζωή τους
Καπνός υψώνεται πάνω από πολυκατοικίες, στο σημείο που εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο
Βηρυτός 
Το αδιέξοδο της εμφύλιας βίας στη Συρία συνεχίζεται: Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και συριακού στρατού στο Χαλέπι, ενώ βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην πόλη Καμισλί κόστισε τη ζωή σε άλλους τέσσερις. Καταστροφική πυρκαγιά στην κλειστή αγορά του Χαλεπίου που ξεκίνησε πιθανότατα από πυροβολισμούς.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Κυριακή στο Καμισλί της βόρειας Συρίας, πόλη με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση που πρόσκειται στο καθεστώς.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώνεται σε αυτή την πόλη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Βηρυτό ο επικεφαλής της αντικαθεστωτικής ομάδας «Συριακό Παρατηρητήριο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Στο ίδιο το Χαλέπι, η ίδια οργάνωση ανέφερε ότι από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα, ένας από πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Στην πόλη, θύλακες στην οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, οι ένοπλες ομάδες έχουν εξαπολύσει επίθεση με στόχο να εκδιώξουν τον συριακό στρατό.
Στις παράπλευρες απώλειες όμως συγκαταλέγεται η κλειστή αγορά της παλιάς πόλης του Χαλεπίου: Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, πυρκαγιά που μαινόταν κατέκαψε εκατοντάδες μικρά μαγαζιά στους στενούς πέτρινους διαδρόμους της.
Η αγορά χρονολογείται από το μεσαίωνα και ήταν ένα από «διαμάντια» της παλιάς πόλης του Χαλεπίου, τμήμα που βρίσκεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Σε μέρος της κλειστής αγοράς της παλιάς πόλης του Χαλεπίου είχαν εγκατασταθεί αντικαθεστωτικοί.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση