GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ραχόι, παραιτήσου. Δεν μας εκπροσωπείς»

Χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, καταγγέλλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του ...

Χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, καταγγέλλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ζητώντας την παραίτησή του.
«Παραιτηθείτε» και «Δημοκρατία» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν».
Το κτίριο του κοινοβουλίου ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
«Έρχομαι σε όλες τις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων από τις 7 Απριλίου 2011», δήλωσε μια 40χρονη, η Νουρία Καμάτσο, πρώην υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, άνεργη εδώ και τρεις μήνες. «Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση αυτή, πριν από μερικούς μήνες, δεν βλέπουμε παρά μόνο περικοπές, στην υγεία, στην εκπαίδευση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα δίδακτρα του γιου της, ο οποίος σπουδάζει φιλοσοφία, διπλασιάστηκαν φέτος, από τα 600-700 ευρώ στα 1400.
«Οι γονείς μου, που είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, πρέπει πλέον να πληρώνουν για τα φάρμακά τους. Πρέπει να κατεβαίνουμε στους δρόμους κάθε μέρα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει πίσω», τόνισε.
Την ώρα που η ανεργία στη χώρα αυξάνεται διαρκώς –βρίσκεται στο 24,63% του ενεργού πληθυσμού– εντείνεται και η κοινωνική οργή για τα κυβερνητικά μέτρα, όπως για την αύξηση του ΦΠΑ που πλήττει ευθέως την αγοραστική δύναμη όλων των Ισπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση