GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίτημα Κ. Μίχαλου για παράταση αποπληρωμής δόσεων δανείων του ΕΤΕΑΝ

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ...

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις υπαγωγή τους στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος σε επιστολή που απέστειλε, σήμερα, στον υπουργό Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια σε όλη την επικράτεια έχουν γίνει αποδέκτες έντονων αντιδράσεων από επιχειρήσεις – μέλη τους, με αφορμή την επαπειλούμενη υπαγωγή τους στο σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν εξοφλήσει την τελευταία (στις περισσότερες περιπτώσεις) δόση των δανείων του ΕΤΕΑΝ του έτους 2009.
Οι επιχειρήσεις καλούνται από τις τράπεζες, και τους ανακοινώνεται πως αυτές θα προχωρήσουν στην καταγγελία των συμβάσεών τους εάν η εξόφληση δε γίνει μέχρι την Παρασκευή 28/9, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής ικανότητας του κάθε πελάτη και του γεγονότος πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση από πλευράς ρευστότητας. Οι τράπεζες αρνούνται δε και την παραχώρηση παράτασης της αποπληρωμής έστω και για ένα μήνα.
Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση , λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, παρέμβασή του προς τις τράπεζες και την νέα διοίκηση του ΕΤΕΑΝ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα και να μην οδηγηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε ακόμα δυσκολότερη κατάσταση, που εκτός των άλλων θα έπληττε την αγορά, την οικονομία και θα είχε επίπτωση στην απασχόληση και στα δημόσια έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση