GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε τι μισθούς παίρνουν οι Μητροπολίτες...

Πολλοί είναι οι Μητροπολίτες που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα των ιεραρχών...

Πολλοί είναι οι Μητροπολίτες που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα των ιεραρχών...ώστε να αποφεύγονται οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και τους εμφανίζουν να παίρνουν παχυλούς μισθούς από το κράτος.
Σύμφωνα με το "tovima.gr", στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι οι ιεράρχες που αυτοβούλως έσπευσαν να προχωρήσουν σε δημοσίευση της προσωπικής τους μισθοδοσίας από το κράτος.
Πρώτος απ´ όλους ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος, από ότι φαίνεται, λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1.931 ευρώ. Ο μόνος που λαμβάνει από τα μέλη της Ιεραρχίας μεγαλύτερο μισθό είναι ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, του οποίου φτάνει τα 2.100 ευρώ.
Οι 100 αρχιερείς που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και υπηρετούν στην ελληνική επικράτεια παίρνουν σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003 και μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια τους παρακάτω χρήματα:
Βασικό μισθό 1.436 ευρώ
Χρονοεπίδομα (εάν έχουν 28 χρόνια) 861, 60
Επίδομα ειδικού λειτουργήματος 177, 46
Αποζημίωση εξόδων παράστασης 59,91 ευρώ
Επίδομα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών 45 ή 75 ευρώ
Συνολικά ο μέσος όρος ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας στις μεικτές αποδοχές φτάνει 2.534 και καθαρές 1.850 ευρώ.
Επίσης, ετησίως, παίρνουν ως Δώρο Πάσχα 200 ευρώ για το Πάσχα και άλλα 400 ευρώ, ως Δώρο Χριστουγέννων.

6 σχόλια

  1. το ζητημα δεν μονο τι παιρνουν,αλλα οτι το παιρνουν απο το κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ γιατί να τους πληρώνω τους πούστηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και συντηρούν λιμουζίνες με αυτούς τους μισθούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάνε να γαμηθούμε οι πωλητές του ΧΡΙΣΤΟΥ ,...Αν θες να γίνεις ιερωμένος θα ζεις λιτά από το ποίμνιο σου, η θα ζητιανεύεις ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ Η ΙΕΡΟΣΎΝΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις σαπιοκοιλιές δεν τις φτιάχνουν με α φανερά. Με τα κρυφά και αφορολόγητα τις φτιάχνουν. Έχετε δει κανέναν ελαφρύτερο από 150 κιλά ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. antonios

    Μπορεί ο μισθός του δεσπότη,έτσι προτιμούν να ονομάζονται, να είναι αυτός ωστόσο απολαμβάνει μια σειρά προνομοίων που τον καθιστούν απλώς φιλοδώρημα: -Δωρεάν κατοικία με όλα της τα έξοδα πληρωμένα -Δωρεάν μετακινήσεις (οι ενορίες ανάμεσα στα άλλα χαράτσια που πληρώνουν στη μητρόπολη ως ποσοστό επί των ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΩΝ παρακαλώ κι όχι των εισπραχθέντων εσόδων τους, πληρώνουν 2% για το "αυτοκίνητο του μητροπολίτου"). -Δωρεάν από τα έσοδα των μητροπόλεων άμφίων, εγκολπίων κλπ αξίας συχνά δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τους βλέπουμε άλλωστε εμφανώς καλοντυμένους και καλοταισμένους να κυκλοφορούν με τις μερσεντές τους (οι πλούσιες μητροπόλεις όπως η δικιά μας έχουν στόλο αυτοκινήτων που τα πιό ακριβά (vw phaethon πχ) τα χρησιμοποιούν στα κρυφά γιατί ντρέπονται το "ποίμνιό τους" μην τους κράξει. Να πιστέψουμε ότι ζουν με το μισθό τους;;; το άλλο με τα αποτέτοια του δεσπότη το ξέρεται;;;
    Antonios


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση