GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα»

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών «για την κατάθεση των υπαρχόντων στοιχείων μέσω Target 2 για τη μεταφο...

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών «για την κατάθεση των υπαρχόντων στοιχείων μέσω Target 2 για τη μεταφορά σημαντικών χρηματικών ποσών για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες» ανάγκασε την κυβέρνηση να διαρρέει στον Τύπο ότι προχωράει σε ενέργειες, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θανάσης Πετράκος.
Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, «την ίδια ώρα που στενάζει ο λαός εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης μια μερίδα πολιτών, η ελίτ της χώρας, απολάμβανε προνόμια, όπως την φορολογική ασυλία».
«Χρειάστηκε να κατατεθεί η προαναφερθείσα ερώτηση μας στις 30/08/2012 για να διαρρεύσει η κυβέρνηση στον Τύπο ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου πολιτών που μετέφεραν ποσά μεγαλύτερα των 100.000,00 ευρώ στο εξωτερικό και να μπουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τα ονόματα Ελλήνων (54.000 ονόματα) που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ (σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα)», προσθέτουν.
Ωστόσο, οι κ.κ. Λαφαζάνης και Πετράκος επισημαίνουν πως οι «επιλεκτικές» διαρροές της κυβέρνησης δεν αναφέρουν τίποτα για το ποιες εταιρείες μετέφεραν ποσά άνω των 100.000,00 ευρώ στο εξωτερικό καθώς και αν θα προχωρήσει ο έλεγχος όλων των παραπάνω, ζητώντας εκ νέου από το υπουργείο Οικονομικών να κατατεθούν όλα τα στοιχεία που έχουν ζητήσει και για τα φυσικά πρόσωπα και για τις εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση