GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολυτελής πύργος με σκοτεινό παρελθόν

Κάποτε σε αυτόν τον πύργο έμεναν στρατιώτες των Ναζί, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη φρουρών παρακολουθώντας την περιοχή από ύψος 30 μέτρων...

Κάποτε σε αυτόν τον πύργο έμεναν στρατιώτες των Ναζί, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη φρουρών παρακολουθώντας την περιοχή από ύψος 30 μέτρων.
Ο πύργος-παρατηρητήριο των Ναζί χτίστηκε πριν από 74 χρόνια και τώρα πήρε νέα μορφή.
Ανακαινίστηκε πλήρως σε ένα πολυτελέστατο σπίτι σύγχρονης αισθητικής έξι ορόφων. Διαθέτει ασανσέρ και ταράτσα με πανοραμική θέα στη φλαμανδική ύπαιθρο κοντά στο χωριό Steenokkerzeel.
Η εξωτερική όψη του πύργου δεν έχει αλλάξει και πολύ, όμως το εσωτερικό του είναι πλέον αγνώριστο. Το σαλόνι έχει θέα 360 μοιρών ενώ το μπάνιο «πιάνει» έναν ολόκληρο όροφο.
Το 2008 αρχιτέκτονες από το βελγικό γραφείο Bham «άδειασαν» το εσωτερικό του αφήνοντας μόνο το τούβλινο σκελετό του. Στη συνέχεια το χώρισαν σε έξι ορόφους και τοποθέτησαν ανελκυστήρα ώστε οι νέοι ένοικοί του να μπορούν να μετακινούνται με ευκολία ανάμεσα στα δωμάτια, την κουζίνα, το σαλόνι και το χώρο της τραπεζαρίας.
Στην κορυφή του Chateau D’Eau, όπως το ονόμασαν, βρίσκεται η ταράτσα με την εντυπωσιακή θέα στην ύπαιθρο.
Ο πύργος χτίστηκε το 1934 και όπως προαναφέρθηκε το χρησιμοποιούσαν οι Ναζί ως παρατηρητήριο. Στη συνέχεια, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λειτούργησε ως υδραγωγείο μέχρι το 1990 και ανακηρύχτηκε μνημείο πολέμου το 2004.
Ανήκει σε ένα ζευγάρι, οι οποίοι το νοικιάζουν για ειδικές εκδηλώσεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση