GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Αρλέμ Ντεζίρ

Η επιλογή του ευρωβουλευτή ήταν πρόταση των Μ. Ομπρί και Ζ-Μ. Ερό Ο ευρωβουλευτής Αρλέμ Ντεζίρ (δεξιά) με την απερχόμενη πρώτη γ...

Η επιλογή του ευρωβουλευτή ήταν πρόταση των Μ. Ομπρί και Ζ-Μ. Ερό
Ο ευρωβουλευτής Αρλέμ Ντεζίρ (δεξιά) με την απερχόμενη πρώτη γραμματέα των γάλλων σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί
 
Ο ευρωβουλευτής Αρλέμ Ντεζίρ επιλέχθηκε από την απερχόμενη πρώτη γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, και από τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος το φθινόπωρο, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Αν τα μέλη συμφωνήσουν σε αυτό στις 11 Οκτωβρίου και ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου μας στις 18 Οκτωβρίου, ο Αρλέμ Ντεζίρ θα είναι ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς μας», αναφέρουν.
Η ψηφοφορία αυτή θα είναι τυπική: είναι πολύ πιθανό πέντε μήνες μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, τα 175.000 μέλη του κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης των Ομπρί και Ερό.
Το Συνέδριο της Τουλούζης (26-28 Οκτωβρίου) θα αποτελέσει στη συνέχεια την ευκαιρία για τη μεταβίβαση των εξουσιών.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος, ο 52χρονος Ντεζίρ, δείχνει συνεπώς να υπερισχύει του βουλευτή του Παρισιού και μέχρι πρότινος φαβορί για τη διαδοχή της ηγεσίας του PS, του Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.
Ο Ντεζίρ γεννήθηκε στο Παρίσι. Ο πατέρας του ήταν από τη Μαρτινίκα της Καραϊβικής. Εγινε γνωστός τη δεκαετία του 1980 ως ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης SOS Racisme, με δράση κατά του ρατσισμού και της ανόδου του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου.
Αργότερα σταδιοδρόμησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, κυρίως ως ευρωβουλευτής από το 1999 και ειδικεύτηκε στα θέματα της παγκοσμιοποίησης. Στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μέλος σε αρκετές επιτροπές, όπως σε αυτήν του Διεθνούς Εμπορίου από το 2009.
Το 2008 ορίστηκε εθνικός γραμματέας συντονισμού του PS, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία του κόμματος.
Είχε καταδικαστεί το 1998 σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 30.000 φράγκων (4.500 ευρώ) για αργομισθία του από μια άλλη οργάνωση με έδρα την πόλη Λιλ το 1986 και 1987, ενώ ήταν πρόεδρος της οργάνωσης SOS Racisme.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση