GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα κάνω τα πάντα για να μειώσω το έλλειμμα»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε  πως, αν επανεκλεγεί, θα μειώσει περισσότερο το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμ...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε  πως, αν επανεκλεγεί, θα μειώσει περισσότερο το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους των επιθέσεων του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.
Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ομπάμα προηγείται του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του με τέσσερις μονάδες στις δημοσκοπήσεις (49% έναντι 45%).
Ωστόσο οι Ρεπουμπλικανοί μιλούν για την αδυναμία της οικονομίας και την έκρηξη του εθνικού χρέους, το οποίο επιβαρύνθηκε κατά 6.000 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα για να φθάσει τα 16.000 δισεκατομμύρια, με την ελπίδα να πείσουν τους ψηφοφόρους πως προσφέρουν μια καλύτερη εναλλακτική λύση.
Απαντώντας, ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε, σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι CBS, στο γεγονός πως μείωσε τις δαπάνες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό κατά 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια και πως είναι έτοιμος να πάει ακόμη πιο μακριά.
«Είμαι διατεθειμένος να κάνω περισσότερα στον τομέα αυτό», είπε. «Υπάρχουν ακόμη σπατάλες, αναποτελεσματικά προγράμματα και μέσα για να μειωθεί το κόστος και να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημόσιες δαπάνες», συνέχισε.
Επέκρινε τον Ρόμνεϊ για την απόρριψη «μιας λεγόμενης ισορροπημένης προσέγγισης» που συνίσταται στην περικοπή δημοσίων δαπανών αυξάνοντας ταυτόχρονα τους φόρους των πιο ευκατάστατων Αμερικανών, αυτών που κερδίζουν πάνω από 250.000 δολάρια το χρόνο.
«Αν επανέλθουμε στις δημοσιονομικές κλίμακες για όσους κερδίζουν περισσότερα από 250.000 δολάρια που ήταν σε ισχύ επί Μπιλ Κλίντον, το έλλειμμα θα αναστρεφόταν, η οικονομία θα σταθεροποιείτο και οι φόροι που επιβάλλονται στη μεσαία τάξη θα διατηρούνταν χαμηλοί», διαβεβαίωσε εκ νέου ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση