GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερχονται μεγάλες αποφάσεις…

Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου αποδέχτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνον...

Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου αποδέχτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνοντας το λόγο στο βήμα του συνεδρίου του κόμματος στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες συνέδρους που συγκεντρώθηκαν στην Time Warner Cable Arena στο κέντρο της πόλης, επανέλαβε το σύνθημα της «ελπίδας» με το οποίο είχε κερδίσει την προεδρία το 2008 και επανέλαβε ότι «αυτή η ελπίδα τέθηκε σε δοκιμασία».
«Ποτέ δεν είπα ότι αυτό το ταξίδι θα είναι εύκολο και δεν θα το υποσχεθώ τώρα» είπε, τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι θα κάνουν τον Νοέμβριο κάνουν μία επιλογή για μία ολόκληρη γενιά και ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν ότι οι αλλαγές που ξεκίνησαν επί προεδρίας του θα συνεχιστούν.
«Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ουάσινγκτον, για τις θέσεις εργασίας, την οικονομία, τους φόρους και τα ελλείμματα, την ενέργεια και την εκπαίδευση, τον πόλεμο και την ειρήνη, αποφάσεις που θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας για τις δεκαετίες που έρχονται» είπε.
Και πρόσθεσε: «Τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν. Μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο δρόμος που προτείνουμε είναι ίσως πιο δύσκολος, αλλά μας οδηγεί προς ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε στα τέσσερα ερχόμενα χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Βέλη κατά των Ρεπουμπλικάνων
Στρέφοντας τα πυρά του κατά των Ρεπουμπλικάνων ο Ομπάμα είπε πως οι Ρεπουμπλικανοί «είναι κατευχαριστημένοι να μιλούν για όλα αυτά που πιστεύουν ότι είναι στραβά με την Αμερική, αλλά δεν έχουν πολλά να πουν για το πώς θα τα φτιάξουν. Θέλουν την ψήφο σας, αλλά δεν θέλουν να ξέρετε το σχέδιό τους. Και αυτό διότι το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η ίδια συνταγή που είχαν τα τελευταία 30 χρόνια».
Στην ομιλία του ο Ομπάμα επιτέθηκε έντονα στον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας τον ιδιαίτερα ότι «προσέβαλε» το Λονδίνο.
«Ίσως να μην είμαστε έτοιμοι για διπλωματία με το Πεκίνο, αν δεν μπορούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να προσβάλουμε το στενότερο σύμμαχό μας» δήλωσε ο Ομπάμα αναφερόμενος σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ρόμνεϊ στα τέλη Ιουλίου στο Λονδίνο, στη διάρκεια της οποίας έκανε δηλώσεις για ελλείψεις στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Ο αντίπαλός μου και ο συνυποψήφιός του (ο Πολ Ράιαν) είναι αρχάριοι στην εξωτερική πολιτική» πρόσθεσε.
«Ο αντίπαλός μου είπε πως είναι “τραγικό” να βάλουμε τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ και δεν μας λέει πως υπολογίζει να βάλει τέλος στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Εγώ το έκανα και θα το κάνω» τόνισε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε εξάλλου πως η κλιματική αλλαγή «δεν είναι ένας μύθος», απαντώντας σε δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση που έκαναν πολλοί ρεπουμπλικανοί ηγέτες.
«Ναι, το σχέδιό μου είναι να συνεχίσω να μειώνω τη ρύπανση από αέρια του άνθρακα που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη μας, επειδή η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένας μύθος» δήλωσε.
«Το να έχουμε ολοένα και περισσότερες ξηρασίες, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές δεν είναι αστείο. Είναι μια απειλή για το μέλλον των παιδιών μας» πρόσθεσε.
«Σ’ αυτές τις εκλογές μπορείτε να κάνετε κάτι για να το αλλάξετε αυτό» επέμεινε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση