GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοτοπορείες διαμαρτυρίας για τους τεχνικούς ελέγχους

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες 20 γαλλικές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για το μελλοντικό ευρωπαϊκό σχέ...

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες 20 γαλλικές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για το μελλοντικό ευρωπαϊκό σχέδιο τεχνικού ελέγχου.
Η σημερινή «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» είχε διοργανωθεί επίσης στο Βέλγιο, την Φινλανδία, την Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η κύρια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να καταστεί υποχρεωτική μια επιθεώρηση των μοτοσικλετών και των σκούτερ με δύο ή τρεις τροχούς, το οποίο δεν ισχύει σήμερα σε πολλές χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία). Όλες οι άλλες επιβάλλουν τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσικλετών και των σκούτερ.
Ο μελλοντικός αυτός ευρωπαϊκός Τεχνικός Έλεγχος «συνίσταται στην αύξηση της συχνότητας των υποχρεωτικών τεχνικών ελέγχων των οχημάτων, στην ενίσχυση της αυστηρότητας των ελέγχων.
Περισσότεροι από 4.500 μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περίπου 1.900, σύμφωνα με την αστυνομία, ή περίπου 6.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπροστά από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στη διαδήλωση στο Παρίσι μετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου 1.000 άνθρωποι.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης μπροστά από τα κέντρα τεχνικού ελέγχου της «Dekra», μεγάλης εταιρείας εμπειρογνωμόνων, την οποία οι μοτοσικλετιστές κατηγορούν ότι ενέπνευσε το σχέδιο αυτό, το οποίο επινόησαν «οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι πρόκειται για «έναν νέο περιορισμό που δεν έχει καμία αιτιολογία» και δεν επιφέρει καμία βελτίωση στην ασφάλεια. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για μια παραχώρηση προς τους βιομηχάνους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση