GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επέτειος με συλλήψεις για το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»

Πορεία στο Μανχάταν για το ένα έτος από την έναρξη των κινητοποιήσεων Τουλάχιστον 70 άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης,...

Πορεία στο Μανχάταν για το ένα έτος από την έναρξη των κινητοποιήσεων
Τουλάχιστον 70 άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια πορείας για τη συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»
 
Σε περίπου 70 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια πορείας στο Μανχάταν που διοργανώθηκε για τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».
Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και τρεις διαδηλωτές σε αναπηρικό καροτσάκι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό βαν, αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι.
Όπως έγραψε η Μόλι Κράμπαπλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, οι αστυνομικοί την «άρπαξαν από το πεζοδρόμιο, μαζί με όλους τους άλλους» και την μετέφεραν στο αστυνομικό βαν, από όπου ανέβασε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τα στοιχεία του αξιωματικού που τη συνέλαβε.
Περίπου 300 με 400 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο πάρκο Ζουκότι, όπου στις 17 Σεπτεμβρίου πριν έναν χρόνο έδωσαν το πρώτο τους «ραντεβού» οι συμμετέχοντες στο κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», αξιώνοντας δικαιότερη κατανομή του πλούτου στην κοινωνία και τιμωρία των άπληστων τραπεζιτών της Γουόλ Στριτ.
Οι διαδηλωτές αρχικά σχεδίαζαν να περικυκλώσουν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σχηματίζοντας ένα «ανθρώπινο τείχος», αλλά η έντονη αστυνομική παρουσία επέτρεψε μόνο σε όσους διέθεταν ταυτότητα που επιβεβαίωνε ότι εργάζονταν εκεί να πλησιάσουν.
Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν στολές και εορταστικά καπέλα, ενώ κουβαλούσαν και μουσικά όργανα προκειμένου να γιορτάσουν την επέτειο του κινήματος.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από το περασμένο Σάββατο, όταν η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 12 άτομα από ένα πλήθος 300 διαδηλωτών. Αντίστοιχες εκδηλώσεις σχεδιάζονται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο θα βοηθήσουν το κίνημα να λάβει νέα δυναμική.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση