GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να στείλουμε σαφές μήνυμα για τον τερματισμό της βίας»

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να εκφράσει την υποστήριξή της σε μια αλλαγή σελίδας στη Συρία κατά την ετήσια σύνοδο της Γενικής Συν...

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να εκφράσει την υποστήριξή της σε μια αλλαγή σελίδας στη Συρία κατά την ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.
«Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για τον τερματισμό της βίας στη Συρία και για ένα νέο ξεκίνημα» στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Βεστερβέλε πριν από συνάντηση που θα είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Μολονότι η Γερμανία ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν είναι μόνιμο μέλος του.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κατάφερε να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία λόγω του βέτο των δύο μόνιμων μελών του, της Ρωσίας και της Κίνας.
Ο Βεστερβέλε σημείωσε εξάλλου ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να επιδιώκει να καταστεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Η μεταρρυθμιστική διαδικασία πρέπει να προχωρήσει στον ΟΗΕ», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «αν ο ΟΗΕ δεν είναι αντιπροσωπευτικός του κόσμου του 21ου αιώνα θα αποδυναμωθεί μακροπρόθεσμα το κύρος και η νομιμότητά του».
Η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται να παραστούν σε αυτήν 123 πρόεδροι και πρωθυπουργοί καθώς και πολλοί υπουργοί Εξωτερικών.

1 σχόλιο

  1. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΔΗΜΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση