GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομικό μανιφέστο Μιχελάκη με «καρφιά» για την πολιτική της κυβέρνησης...

Σε μια ακόμα αιχμηρή παρέμβαση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κ...

Σε μια ακόμα αιχμηρή παρέμβαση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Βουλή.
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε πως θα περίμενε να συζητούνται στην Βουλή νομοσχέδια που «θα διασφαλίζουν περιθώριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» στους πολίτες ενώ χαρακτήρισε «ατυχείς» τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με το protothema.gr.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι «Σ’ αυτό το τόσο ζοφερό και αποπνικτικό οικονομικό περιβάλλον, είμαι βέβαιος πως όλοι θα προτιμούσαμε να συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών, αντί να ασχολούμαστε, για μία ακόμη φορά, με ένα σχέδιο νόμου, που αφορά στην ενίσχυση των τραπεζών». Πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανακούφιση όλων των δανειοληπτών «και όχι μόνο των υπερχρεωμένων του νόμου Κατσέλη» εξηγώντας ότι «τώρα απειλούνται και οι μέχρι σήμερα συνεπείς και φερέγγυοι δανειολήπτες, καθώς ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες και σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις δυσβάστακτες δόσεις προς τις τράπεζες, αλλά και στις ιδιαίτερα αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις που κυριολεκτικά εξανεμίζουν το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους».
Επιπροσθέτως, τα πυρά του κ. Μιχελάκη κατευθύνθηκαν και κατά του κ. Στουρνάρα καθώς εξηγώντας την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα ώστε «να μην δημιουργούνται καρτέλ» τόνισε πως «για να υπάρξει αυτός ο πυλώνας οι δημόσιες τράπεζες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του δεν πρέπει να απαξιώνονται με δηλώσεις που θα τις χαρακτήριζα τουλάχιστον ατυχείς».
Τέλος, ο κ. Μιχελάκης ζήτησε να καλυφθούν οι απώλειες που δημιούργησε το PSI στους μικροομολογιούχους, να προστατευτούν οι μικρομέτοχοι της ΑτΕ και του ΤΤ ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στις τράπεζες που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο λόγω της ενίσχυσης που είχαν λάβει από την κυβέρνηση Καραμανλή (σ.σ. 28 δις ευρώ) λέγοντας: «Την ώρα που το Δημόσιο υποχρεώνεται να λαμβάνει επώδυνα μέτρα, περικόπτοντας ακόμη και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν, δεν είναι δυνατόν να μην εισπράττει οφειλές ύψους 550 εκ. ευρώ από τις Τράπεζες.

1 σχόλιο

  1. ΜΙΧΑΛΑΚΗ λαλιστατε θα σε δουμε στην ψηφοφορια τωρα τα πολλα και καλα λογια ειναι σαν αυτα που ελεγες προεκλογικα.στρην πραξη λοιπον η δεν ψηφιζης η παρετισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση