GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανοί ακροδεξιοί θα προβάλλουν το βίντεο που παρωδεί τον Μωάμεθ

Οι γερμανικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό μέσο για να το αποτρέψουν   Ακροδεξιά, ισλαμοφοβική και φιλοναζιστική οργάνω...

Οι γερμανικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό μέσο για να το αποτρέψουν
 
Ακροδεξιά, ισλαμοφοβική και φιλοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι θέλει να πραγματοποιήσει προβολή της αντί-ισλαμικής ταινίας, που έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες.
Η οργάνωση Pro Deutschland «ανέβασε» αρχικά στην ιστοσελίδα της το τρέιλερ της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα προβάλει ολόκληρη την ταινία δημόσια στο Βερολίνο. Ο Μάνφρεντ Ρους, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel, «Για εμάς είναι ένα ζήτημα τέχνης και ελευθερίας του λόγου.»
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, δήλωσε σχετικά: «Τέτοιες ομάδες και οργανώσεις θέλουν μόνο να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά.»
Οι γερμανικές αρχές είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε νομικό μέσο για να αποτρέψουν την προβολή της ταινίας. Ο Ρούπρεχτ Πόλενς, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρότεινε την απαγόρευση της ταινία βάσει ενός νόμου που απαγορεύει την προσβολή εναντίον κάθε θρησκείας. «Ενδεχόμενη προβολή της ταινίας θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή Γερμανών που διαμένουν στο εξωτερικό και γι’ αυτό θα ήταν μια πραγματικά επιπόλαιη κίνηση» δήλωσε.
Η Pro Deutschland συνηθίζει να πραγματοποιεί προβοκατόρικες διαδηλώσεις. Τον Αύγουστο μέλη της διαδήλωσαν έξω από τρία τζαμιά στο Βερολίνο κρατώντας επιδεικτικά αφίσες με τα αμφιλεγόμενα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ τα οποία είχε δημοσιεύσει εφημερίδα της Δανίας το 2005 προκαλώντας και τότε αντιδράσεις φανατικών μουσουλμάνων.
Σύμφωνα με το Der Spiegel η επίθεση στη γερμανική πρεσβεία του Σουδάν προκλήθηκε εν μέρει από τη δράση της Pro Deutschland. Η κυβέρνηση του Σουδάν άσκησε επίσης κριτική στο γεγονός ότι οι γερμανικές αρχές δεν εμποδίζουν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση