GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς το Αύριο

Το ποδήλατο του μέλλοντος   Μπορεί να μην το βρούμε στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα, το σίγουρο είναι όμως ότι πρόκειται γ...

Το ποδήλατο του μέλλοντος
 
Μπορεί να μην το βρούμε στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα, το σίγουρο είναι όμως ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον concept ποδηλάτου με πυρήνα την άνεση του αναβάτη.
Ο λόγος για το CERV (Continuously Ergonomic Race Vehicle), ένα «ζωντανό» ποδήλατο το οποίο προσαρμόζεται στην κλίση του δρόμου αλλάζοντας τη θέση του αναβάτη για μεγαλύτερη άνεση και δύναμη στα πόδια. Ετσι, εάν για παράδειγμα μπροστά υπάρχει ανηφόρα, τιμόνι και σέλα μετατοπίζονται αυτομάτως προς τα πίσω. Αντίθετα όταν υπάρχει κατηφόρα μετατοπίζονται προς τα εμπρός, χαρίζοντας στον αναβάτη καλύτερο έλεγχο του οχήματος αλλά και μια πιο αεροδυναμική θέση.
Το CERV, σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία ποδηλάτων Cannondale, δεν διαθέτει την κλασική πιρούνα ή αλυσίδα. Την πρόκληση της υλοποίησης της καινοτόμου ιδέας είχε αναλάβει για χάρη της αμερικανικής εταιρείας ποδηλάτων η εταιρεία Priority Designs και παρουσιάστηκε στην έκθεση Eurobike 2012, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου στη Γερμανία.
Για την ώρα ωστόσο οι εταιρείες δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε αναφορά γύρω από την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του «έξυπνου» ποδηλάτου ή την – μάλλον εξίσου «εντυπωσιακή» – τιμή του.
Ονομάζεται Cropic Digital Camera και είναι η φωτογραφική που σχεδίασε ο Ασιάτης Τάε Χαν Κιμ από το Πανεπιστήμιο Κονκούκ, στη Σεούλ, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κόβει ή αλλιώς να «κροπάρει» τις φωτογραφίες απευθείας στη μηχανή, χωρίς τη χρήση λογισμικών ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα, η εύχρηστη κάμερα προσφέρει τη δυνατότητα αφαίρεσης ανεπιθύμητων αντικειμένων ή ατόμων από το φόντο με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέποντας παράλληλα την προσαρμογή της εστίασης και την αποθήκευση της νέας φωτογραφίας.
Η υπέρλεπτη φωτογραφική «κόψε-ράψε» διαθέτει «ανοιγόμενη» οθόνη LCD την οποία ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει στα όρια που επιθυμεί, κόβοντας και διαμορφώνοντας επί τόπου τη φωτογραφία του όπως ακριβώς τη θέλει.
Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το ευφάνταστο σχέδιο να φέρει την υπογραφή μιας γνωστής (ή όχι) εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών.
Σε έναν κόσμο όπου ο διαφημιστικός βομβαρδισμός δεν σταματά ποτέ, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Για τον λόγο αυτόν, η αμερικανική εταιρεία Americhip ανέπτυξε έναν επαναστατικό τρόπο διαφήμισης στο χαρτί με… βίντεο!
Η τεχνολογικά προηγμένη «έντυπη» διαφήμιση δοκιμάστηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο καμπάνιας του αμερικανικού δικτύου τηλεόρασης CBS για την προώθηση τηλεοπτικών σειρών αλλά και του αναψυκτικού Pepsi. Στο γύρισμα της σελίδας, η οθόνη ζωντανεύει και ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει το προωθητικό βίντεο. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι χάρη στη νέα τεχνολογία μπορούν να μεταφέρουν στον Τύπο τη «μαγεία» του ψηφιακού κόσμου που συναντά κανείς π.χ. στο Διαδίκτυο.
Μέσα στην «ενισχυμένη» σελίδα που κουβαλά τη διαφήμιση νέας γενιάς κρύβεται πέραν της μικρής οθόνης μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ένα μικροσκοπικό ηχείο. Το κόστος της τεχνολογίας ανά έντυπο σκαρφαλώνει στα 15 ευρώ.
Η Procter & Gamble επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για την προώθηση αρώματος της Dolce & Gabbana μέσα από τη βρετανική έκδοση του περιοδικού «Marie Claire» για το τεύχος Οκτωβρίου. H διαφήμιση υπάρχει σε μερικές χιλιάδες αντίτυπα και εντοπίζεται στις σελίδες 34-35.
Μια καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να σώσει ζωές είχε ο σχεδιαστής Ζερμέν Βερμπράκελ: δημιούργησε μια φορητή συσκευή η οποία λειτουργεί ως ανιχνευτής καπνού και παράλληλα μετατρέπεται σε αντιασφυξιογόνο μάσκα.
Η καλαίσθητη λευκή συσκευή TaG, όπως ονομάζεται, είναι πολύ απλή στη χρήση της. Σύμφωνα με τον επινοητή της, ο κάτοχός της μπορεί π.χ. να την τοποθετήσει σε κάποιο σημείο του δωματίου και να πέσει για ύπνο. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο ανιχνευτής θα αρχίσει να χτυπάει προειδοποιώντας τον χρήστη για τον κίνδυνο που διατρέχει.
Ακόμη και αν το δωμάτιο έχει γεμίσει καπνούς, ο χρήστης θα μπορεί να εντοπίσει τον ανιχνευτή-μάσκα εύκολα και γρήγορα μέσω της ηχητικής και της φωτεινής προειδοποίησης με LED και να την τοποθετήσει πάνω από τη μύτη και το στόμα του για την προστασία του. Το μυστικό κρύβεται σε μια σειρά από φίλτρα τα οποία ενεργοποιούνται κατά τον εντοπισμό σωματιδίων άνθρακα καθαρίζοντας τον εισπνεόμενο αέρα.
Η έξυπνη ιδέα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προτύπου, ενώ ο Βερμπράκελ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει οποιαδήποτε σχέδια για μελλοντική της εκμετάλλευση.

Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση