GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρος της νεοϋορκέζικης ιστορίας μια ελληνική κούπα καφέ

Μια κούπα καφέ εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα, αποτελεί μέρος της ιστορίας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ιστορικούς και επιμελητές μο...

Μια κούπα καφέ εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα, αποτελεί μέρος της ιστορίας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ιστορικούς και επιμελητές μουσείων, οι οποίοι κατήρτισαν μια λίστα με 50 αντικείμενα-σύμβολα για την ιστορία της πόλης.
Η σχετική λίστα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The New York Τimes», περιλαμβάνει της επονομαζόμενη «Greek Coffee Cup» από τη δεκαετία του ’60.
Όπως μας πληροφορεί το κείμενο που περιγράφει τη συγκεκριμένη κούπα, η ονομασία της είναι «Anthora» και δημιουργήθηκε στην αρχή του ’60 αποκλειστικά για την αγορά της Νέας Υόρκης και τους έλληνες πελάτες.

Την κούπα δημιούργησε ο Leslie Buck, ο οποίος επέζησε του Ολοκαυτώματος και εργαζόταν σαν διευθυντής πωλήσεων της Sherri Cup Compan.
Κάθε χρόνο πωλούνταν 500 εκατ. τέτοιες κούπες. Ήταν τόσο δημοφιλής, ώστε να γίνει σήμα κατατεθέν για καφετέριες της πόλης.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα 49 αντικείμενα που περιλαμβάνει η σχετική λίστα, είναι και τα διάσημα κίτρινα ταξί, ο πρώτος κεντρικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας του Έντισον καθώς και η «MetroCard».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση