GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλύτερους μισθούς στο Μπαγκλαντές ζητάει η Η&Μ...

Η Η&Μ, η δεύτερη παγκοσμίως μεγαλύτερη αλυσίδα ρούχων κάλεσε την κυβέρνηση στο Μπαγκλαντές να αυξήσει τα ημερομίσθια των 3 εκατομμυρίων...


Η Η&Μ, η δεύτερη παγκοσμίως μεγαλύτερη αλυσίδα ρούχων κάλεσε την κυβέρνηση στο Μπαγκλαντές να αυξήσει τα ημερομίσθια των 3 εκατομμυρίων εργατών στα εργοστάσια που κάνουν εξαγωγές. 
Κατά την επίσκεψή του στην χώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κarl-Johan Persson τόνισε πως ο μισθός των εργατών σε εργοστάσιο που φτιάχνει ρούχα για την Η&Μ ξεκινάει από 37 δολλάρια τον μήνα, γεγονός που προκαλεί συχνά απεργίες. ''Θέλουμε οι εργαζόμενοι...
να αντιμετωπίζονται καλά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές να αυξήσει τα όρια του κατώτατου μισθού.'' δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος ύστερα από την επίσκεψή του σε εργοστάσιο και την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της χώρας.
 Η εξαγωγή ρούχων είναι ιδιαίτερα σημαντικός και επικερδής τομέας για το Μπαγκλαντές, ο οποίος όμως βασίζεται στους χαμηλούς μισθούς.

3 σχόλια

  1. Τί καλός εργοδότης είναι αυτός ρε παιδί μου!!!!
    Θέλει να αυξήσει το κατώτατο ημερομίσθιο και δεν του επιτρέπει η κακιά κυβέρνηση!!!
    Λες και δεν μπορεί να παράσχει στους εργαζόμενους στην εταιρεία του καλύτερους μισθούς, είτε ως bonus, είτε ως παροχές και διευκολύνσεις μέσω της εταιρείας, είτε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε μετά από συνεννόηση με τους εργαζομένους.
    Μου φαίνεται μας δουλεύουν όλους. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Συμπέρασμα:Δεν κάνουν ψυχικό οι πολυεθνικές,όταν εχουν πιο φθηνά τα προϊόντα τους,απο τις αντίστοιχες Ελληνικές επιχειρήσεις!!Αντίθετα εχουν τεράστια περιθώρια κέρδους καθώς και μεγάλη κατανάλωση,σε αντίθεση με τις εγχώριες επιχειρήσεις που βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται.Αποτέλεσμα ειναι η ανεργία στον τόπο μας.Παράδειγμα η μεγάλη Ισπανική εταιρεία ενδυμάτων,που ενώ η ίδια μεγαλουργεί διεθνώς,η ανεργία στην πατρίδα της σπάει ρεκόρ στην Ευροζώνη!!!Πόσο δίκιο εχει το σύνθημα:ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσσαλονίκη
    Κατ' ἀρχάς δέν ἔχουν δικό τους ἐργοστάσιο ἐκεῖ .
    Ἔχουν μονάδες μέ τίς ὀποῖες συνεργάζονται ... φασονατζῆδες δηλαδή !
    Ἐπομένως, αὐτοί δέν ἔχουν καμμία ἀπολύτως σχέση -τυπικά τοὐλάχιστον - μέ τούς ἐργαζομένους ἐκεῖ !
    Ἀπό τήν ἄλλη, πῆγαν ἐκεῖ ΑΚΡΙΒΩΣ ἐπειδή ἔχει χαμηλά μεροκάματα !
    Αὐτά νά τά κυττάζουν ὅσοι ψωνίζουν ἀπό τά H&M ...
    Ἄν ἤθελαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νά αὐξηθοῦν οἱ μισθοί ... θά πήγαιναν σέ χῶρες μέ ὑψηλότερα ἡμερομίσθια ... δέν θά ἔκλειναν συμβόλαια μέ αὐτές τίς ἑταιρίες καί μάλλιστα μακροχρόνια ... οὔτε θά χρησιμοποιοῦσαν τίς τιμές πού παίρνουν ἀπό αὐτές τίς ἐταιρίες σάν μέσο διαπραγμάτευσης μέ ἄλλες εὐρωπαϊκές χῶρες !
    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ !
    Βγαίνουν νά παραστήσουν τούς «μεγαλόψυχους» καί εὐαίσθητους , γιά νά κάνουν τό ἐπικοινωνιακό τους παιχνῖδι ... καί οἱ ἄσχετοι «τσιμπᾶνε» σάν χάνοι ....
    Προσπαθοῦν νά προλάβουν μποϋκοτάζ στά προϊόντα τους καί στά μαγαζιά τους ! Αὐτός εἶναι ὁ καϋμός τους ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση