GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τα πλούσια κράτη τα «έβαλε» η Ντίλμα Ρουσέφ

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επέκρινε έντονα την οικονομική πολιτική που ασκούν τα πλο...

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επέκρινε έντονα την οικονομική πολιτική που ασκούν τα πλούσια κράτη, καταλογίζοντάς τους ότι αδυνατούν να τερματίσουν την οικονομική κρίση και βλάπτουν τις αναδυόμενες αγορές, όπως η δική της χώρα.
Η Ρουσέφ τόνισε κατά την ομιλία της στη ΓΣ του ΟΗΕ πως οι ορθόδοξες χρηματοοικονομικές πολιτικές «επιδεινώνουν την ύφεση στις αναπτυγμένες οικονομίες, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις στις αναδυόμενες χώρες».
Η πρόεδρος τόνισε πως η επεκτατική νομισματική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχει προκαλέσει «ανισορροπίες» στα αναπτυσσόμενα κράτη, όπως το δικό της. Τούτο καθιστά τις βραζιλιάνικες εξαγωγές λιγότερο ανταγωνιστικές, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λαμβάνει άλλα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τις βιομηχανίες της, τόνισε.
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι νόμιμες πρωτοβουλίες των αναπτυσσόμενων κρατών για την υπεράσπιση του εμπορίου βαπτίζονται ως προστατευτισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρουσέφ.
Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ διασταύρωσαν επισήμως τα ξίφη τους την περασμένη εβδομάδα, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ρουσέφ να αυξήσει τους δασμούς σε πάνω από 100 ξένα προϊόντα. Αν και η ανατίμηση αυτή δεν παραβιάζει τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τροφοδότησε ωστόσο ανησυχίες για ενίσχυση των πρακτικών προστατευτισμού από την πλευρά των αναπτυσσόμενων κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση