GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει σωτηρία για την ελληνική κοινωνία αν δεν καταρρεύσει η άρχουσα ελίτ…

Σε κάθε κοινωνία, διαμορφώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, πάντα μια άρχουσα ελίτ σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα. Αυτή η ά...


Σε κάθε κοινωνία, διαμορφώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, πάντα μια άρχουσα ελίτ σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα. Αυτή η άρχουσα ελίτ είναι και εκείνη που δίνει τον τόνο και τον βηματισμό σε ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία, είτε μέσω της μίμησης, είτε μέσω του τρόπου άσκησης της εξουσίας και των προταγμάτων που εκείνη θέτει.
Μια ελίτ που διακατέχεται από εθνικά κίνητρα, θα μεταδώσει ανάλογα εθνικά προτάγματα σε όλη την κοινωνία. Μια ελίτ που εμφορεiται από παραγωγικό πνεύμα, αναγκαστικά θα μεταδώσει την παραγωγική νοοτροπία στην κοινωνία. Μια φυγόπονη, διεφθαρμένη και παρασιτική ελίτ, που ζει την καταναλωτική της ευδαιμονία με δανεικά, είναι επόμενο να…. μεταδώσει ανάλογα πρότυπα και στην κοινωνία. Είναι αδύνατο να έχεις μια παρασιτική και διεφθαρμένη ελίτ και να περιμένεις να έχεις μια υγιή και παραγωγική κοινωνία. Αυτό απλά δεν γίνεται, όσο και αν προσπαθήσεις.
Η δική μας άρχουσα ελίτ, δεν είναι κάποια ελίτ που συγκροτείται από κάποια καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μεταλαμπάδευαν στην κοινωνία αντίστοιχη ποιότητα. Με την εκμετάλλευση των σάπιων και αντιδημοκρατικών θεσμών του πολιτεύματός μας, έχει επικρατήσει μια αυτόνομη, τυχάρπαστη και παρασιτική κρατικοδίαιτη ελίτ που αυτοαναπαραγάγεται κυρίως με βάση την κληρονομική διαδοχή και το πελατειακό σύστημα.
Γι΄ αυτήν την ελίτ, η κοινωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τα κεκτημένα της. Δεν διστάζει να διαβάλει την ελληνική κοινωνία στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να την εξευτελίζει ως φοροφυγά, συλλαμβάνοντας και διασύροντας μεμονωμένους απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από να την μιμούνται, ενώ η ίδια που διδάσκει και προάγει τη διαφθορά, διατυμπανίζει υποκριτικά πως μόνο αυτή είναι ικανή να βγάλει την κοινωνία από την κρίση. Δεν δίστασε κατά την διάρκεια της νεότερης ιστορίας, ούτε μπροστά στο ενδεχόμενο να προδώσει τη χώρα, ούτε στο να εμπαίζει εν ψυχρώ το λαό, αρκεί να εξασφαλίζει την επιβίωσή της, την κυριαρχία της επί της κοινωνίας και την κληρονομική διαιώνισή της.
Η ελληνική κοινωνία, δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει ρότα, αν πρώτα δεν καταρρεύσει η άρχουσα ελίτ που την “προάγει” και τις τρώει τις σάρκες. Πως θα γίνει αυτό; Μόνο με αλλαγή του αντιδημοκρατικού πολιτεύματος, ώστε να σπάσει το κέλυφος αυτής της ελίτ και μέσα από μια δημοκρατική δυναμική εναλλαγή να ανέρχονται πλέον κάθε φορά οι πολίτες με βάση τις ικανότητές τους και την ιδιαίτερη κοινωνική προσφορά τους.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση