GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τροχιά υποχώρησης το ευρώ

Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το ευρώ, διακόπτοντας ένα τριήμερο ανοδικό σερί, καθώς αναζωπυρώθηκε η ανησυχία για ...


Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το ευρώ, διακόπτοντας ένα τριήμερο ανοδικό σερί, καθώς αναζωπυρώθηκε η ανησυχία για την κατάσταση στην Ευρωζώνη εν αναμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων, μετά την είδηση ότι δεν επιτεύχθηκε, σε πρώτη φάση, συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που είχαν ζητήσει από την Ελλάδα οι πιστωτές της.
Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου κατά 0,2%, στα 1,2794 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί κατά 2% τις προηγούμενες τρεις ημέρες. Υποχώρησε επίσης κατά 0,2% και έναντι του γεν, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στα 100,04 γεν/ευρώ.
«Βλέπω μια υποχώρηση του ευρώ μεσομακροπρόθεσμα», σχολίασε ο Kengo Suzuki, υπεύθυνος στρατηγικής για την αγορά συναλλάγματος στη Mizuho Securities Co., βραχίονα της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας βάσει χρηματιστηριακής αξίας.
«Υπάρχουν χώρες στην Ευρωζώνη που δεν μπορούν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στο θέμα της μείωσης του ελλείμματος ή της δημοσιονομικής προσαρμογής», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση