GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ρέπλικα του Βεζούβιου εκρήγνυται...

Ανενεργό παρέμενε για 200 χρόνια το μεγαλύτερο και παλαιότερο τεχνητό ηφαίστειο της Ευρώπης μέχρι να το κάνουν να εκραγεί ξανά επιστήμονες α...

Ανενεργό παρέμενε για 200 χρόνια το μεγαλύτερο και παλαιότερο τεχνητό ηφαίστειο της Ευρώπης μέχρι να το κάνουν να εκραγεί ξανά επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Brandenburg.
Το τεχνητό ηφαίστειο της ανατολικής Γερμανίας που βλέπετε  φτιάχτηκε από έναν πρίγκιπα του 18ου αιώνα ο οποίος εμπνεύστηκε από το γνωστό βουνό-ηφαίστειο Βεζούβιο της Ιταλίας.
Ο πρίγκιπας Λεοπόλδος Γ’ Friedrich Franz ήθελε μία ρέπλικα του ηφαιστείου και αυτή ολοκληρώθηκε το 1794.
Το 2004, άνθρωποι της Unesco που αγωνίζονται για την προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς επέτρεψαν στον καθηγητή του Πολυτεχνείου του Brandenburg να θέσει ξανά σε λειτουργία το ηφαίστειο.
Την Κυριακή, η ομάδα του Πανεπιστημίου χρησιμοποιώντας ψεύτικο καπνό και λάβα έκανε το ηφαίστειο να «εκραγεί». Ο καθηγητής χημείας,Wolfgang Spyra,  δήλωσε ότι ένα ηφαίστειο που δεν εκρήγνυται είναι ένα «λυπημένο» ηφαίστειο και γι αυτό οι επιστήμονες ήθελαν το ηφαίστειο να «ξανακερδίσει» την ταυτότητά του. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση