GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος για διαφθορά ο πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και σε πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Έχουντ Ολμέρτ, αφού κρίθηκε έ...

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και σε πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Έχουντ Ολμέρτ, αφού κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση διαφθοράς.
Οι εισαγγελείς είχαν αρχικά ζητήσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και παροχή κοινωνικής εργασίας για τον πρώην πρωθυπουργό, με την κατηγορία ότι ευνοούσε επιχειρηματίες πελάτες του φίλου του και πρώην συνεργάτη του Ούρι Μέσερ, ο οποίος υπέβαλλε αιτήσεις για κρατική χρηματοδότηση και παροχή άλλων προνομίων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας επί υπουργίας του.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ωστόσο, δεν τον κρίνει ένοχο για «ηθική αισχρότητα», αφήνοντας ελεύθερο τον Ολμέρτ να εισέλθει εκ νέου στην πολιτική, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος.
Η πρώτη δίκη του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού απασχόλησε τον διεθνή Τύπο και μονοπώλησε τα εξώφυλλα των εφημερίδων, καθώς η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν ότι χρέωνε διπλά, κάποιες φορές και τριπλά, φιλανθρωπικά ιδρύματα και δημόσιους οργανισμούς για ταξίδια που πραγματοποιούσε στο εξωτερικό για δικές τους υποθέσεις αποσπώντας συνολικά περισσότερα από 92.000 δολάρια.
Η μια υπόθεση, μάλιστα, αφορούσε την καταγγελία ότι δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά – περισσότερα από 150.000 δολάρια – από τον αμερικανο-εβραίο επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι και ότι δεν τα δήλωσε όπως απαιτεί ο νόμος.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση