GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''Ο Ομπάμα εκμεταλλεύτηκε την Αραβική Άνοιξη'' είπε στον ΟΗΕ ο Ασσάνζ...

Αίσθηση έκανε πάλι η εμφάνιση και ο λόγος του Τζούλιαν Ασσάνζ. Συγκεκριμένα, ο  ιδρυτής του Wikileaks  κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι ...


Αίσθηση έκανε πάλι η εμφάνιση και ο λόγος του Τζούλιαν Ασσάνζ. Συγκεκριμένα, ο  ιδρυτής του Wikileaks  κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης, με σκοπό να αποκομίσει πολιτκά οφέλη. Ισχυρίστηκε ότι οι δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου για υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης δεν έγιναν ποτέ πράξη.
Ο Ασσάνζ απευθύνθηκε αυτή τη φορά σε διπλωμάτες στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέσω δορυφορικής σύνδεσης από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
Είχε προηγηθεί η ομιλία Ricardo Patino, ο οποίς ζήτησε για μία ακόμα φορά από την Βρετανία να επιτρέψει στον Ασσάνζ να ταξιδέψει με ασφάλεια στο Εκουαδόρ. Τόνισε πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα του, αφού ενδέχεται να μείνει στην πρεσβεία ακόμα και 10 χρόνια, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του.
Ο Ασσάνζ επικεντρώθηκε στην ομιλία του Ομπάμα στα Ηνωμένα Έθνη. Ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλούσε για την ελευθερία έκφρασης, ενώ προηγουμένως η αμερικανική κυβέρνηση στήριζε τους δικτάτορες.
'' Τώρα δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις. Έχει έρθει η ώρα της αλλαγής. Να σταματήσει η δίωξη των υποτιθέμενων πηγών και ανθρώπων μας'' δήλωσε ο ιδρυτής του Wikileaks αναφερόμενος στον στρατιώτη που κατηγορείται για διαρροή εγγράφων στην ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση