GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΗ: «Ορόσημο» οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ορόσημο για την ελληνική αγορά ηλεκτρισμού χαρακτηρίζει η ΔΕΗ τις αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τι...


Ορόσημο για την ελληνική αγορά ηλεκτρισμού χαρακτηρίζει η ΔΕΗ τις αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες δικαιώνεται ουσιαστικά η Επιχείρηση στην υπόθεση των «ελληνικών λιγνιτών».
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά λιγνίτη στην Ελλάδα, και άρα μπορεί να κρατήσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει. Το επιχείρημα των Ευρωπαίων δικαστών ήταν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3,2 δισ. τόνοι λιγνίτη, ενώ η ΔΕΗ έχει αποκλειστικά δικαιώματα μόνο για τα 2 δισ. τόνους, που σημαίνει ότι οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευθούν εάν θέλουν τα υπόλοιπα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
«Οι αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμφίβολα αποτελούν ορόσημο για την ελληνική αγορά ηλεκτρισμού και διαφοροποιούν σημαντικά τους όρους και τον τρόπο του περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς», αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.
Τονίζει, παράλληλα, πως παραμένει σταθερή στη θέση της υπέρ της περαιτέρω απελευθέρωσης της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού, «η οποία πρέπει να γίνει με αυστηρό σεβασμό των κανόνων Δικαίου, να υπηρετεί τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της αγοράς ηλεκτρισμού (χονδρεμπορική και λιανική), με γνώμονα το συμφέρον του τελικού καταναλωτή και της οικονομίας που αποτελεί και βασική απαίτηση του Μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση