GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Κυριακή το βράδυ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις πιθανότητες κρίσης στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Κυρι...

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις πιθανότητες κρίσης στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Κυριακή το βράδυ σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κυρίως για να δεσμεύσει τους κυβερνητικούς εταίρους στην στήριξη της στρατηγικής και της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Η κίνηση αύτη κρίθηκε αναγκαία μετά την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ και του Εαυγ. Βενιζελου οποίος από την μια πλευρά εμφανίζεται να κρατά αποστάσεις έστω σε επιμέρους θέματα κι από την άλλη απαιτεί όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή ακόμα και σε διοικητικά πόστα του κυβερνητικού μηχανισμού.
Όπως κι αν έχει στην σύσκεψη και αφού έχει προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού οικονομικών με την τρόικα θα γίνει μια πρώτη ενημέρωση για την αποδοχή ή μη των επιμέρους μέτρων του πακέτου.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός κυρίως, θα ενημερώσει και θα συζητήσει με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη τις εξελίξεις στην ΕΕ και την νέα τακτική αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη η οποία όπως θα τονίσει είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία ευκαιρία «δεν πρέπει να χαθεί είτε από άσκοπες τριβές στα πλαίσια του κυβερνητικού συνασπισμού είτε από υποχωρήσεις σε πιέσεις κοινωνικών ομάδων που δίκαια μεν αντιδρούν αλλά στην παρούσα φάση προέχει το γενικότερο συμφέρον της χώρας».
Στο Μαξίμου πάντως επικρατεί δυσθυμία γιατί ακόμα και χθες η Ιπποκράτους συνέχιζε τις διαρροές την ίδια ακριβώς στιγμή που ο υπουργός επικράτειας κ. Δ. Σταματης μετέφερε στον Ευαγ. Βενιζελο την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ενιαίο λόγο των κυβερνητικών εταίρων ενόψει της σύγκλισης των κορυφαίων οργάνων της ΕΕ και των αποφάσεων που κυοφορούνται στα πλαίσια της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση