GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση των αποδοχών του ζήτησε ο Κ. Παπούλιας

Σε επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε να συμπε...

Σε επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε να συμπεριληφθεί με τροπολογία και η αποζημίωση των Προέδρων της Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου – κάτι που εκτιμάται πως θα αποφέρει στο Δημόσιο 350.000 ευρώ σε ετήσια βάση.Σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, γράφει το ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, εκτίμησε πως η μείωση των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συμπαρασύρει προς τα κάτω το μισθολόγιο των δικαστικών που συναρτάται με αυτές.
Εν τω μεταξύ ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε νωρίτερα στη Βουλή ότι η απόδοση στο Δημόσιο, του 10% των προνομιούχων μετοχών των τραπεζών, που κατέχει από το 2008 σε αντάλλαγμα της εγγυοδοσίας των 28 δισ., «δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών – και η κυβέρνηση εξετάζει και αναζητά βέλτιστη λύση, μεριμνώντας σε κάθε περίπτωση για την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος».
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που εξετάζει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, ο κ. Σταϊκούρας υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως φέρνει ήδη αποτελέσματα αλλάζοντας το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και συντελώντας στην επιστροφή πάνω από 7 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η ανακεφαλαιοποίηση των τελευταίων, τόνισε ο κος Σταϊκούρας, συντελεί στην ενίσχυση της φερεγγυότητάς τους, με θετικές συνέπειες στην δυνατότητά τους να διοχετεύσουν ρευστό στην πραγματική οικονομία, με στόχο την μακροχρόνια διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη.
Απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίστηκαν και σήμερα με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα περί «μη βιωσιμότητας» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κος Σταϊκούρας επανέλαβε πως η βιωσιμότητα της κάθε τράπεζας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος, με βάση κριτήρια που εκπονούνται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Τα κριτήρια βιωσιμότητας, δεν καθορίζονται, ούτε εκπονούνται από τα υπουργεία Οικονομικών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε και σήμερα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταδεικνύουν την μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καταγγέλλοντας τον «σκανδαλώδη και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο οδηγείται το Τ.Τ. σε ξεπούλημα όπως και η ΑΤΕ» και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση νομοθετεί προς όφελος των τραπεζιτών. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, θα είχαμε εθνικοποιήσει τις τράπεζες, και θα είχαμε διορίσει τις διοικήσεις τους για μιαν άλλη χρηματοπιστωτική πολιτική» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
«Η μεταφορά πόρων απ’ τις πλεονασματικές στις ελλειμματικές μονάδες, γίνεται στη χώρα μας κυρίως μέσω των τραπεζών» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Σε άλλες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διοχέτευσης των ρευστών. Εμείς όμως εδώ, θέλουμε ένα στέρεο τραπεζικό σύστημα – δεν θέλουμε να γυρίσουμε στην προ Καρατζά εποχή, με τα επιτόκια στο ύψος όπου ήταν τότε…» συμπλήρωσε ο κος Σταϊκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση