GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάζουν τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ

Τη δημοσίευση των γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo καταδίκασε ο υπεύθυνος του Αλ Άζχαρ...

Τη δημοσίευση των γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo καταδίκασε ο υπεύθυνος του Αλ Άζχαρ, κορυφαίου θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ που εδρεύει στο Κάιρο.
«Το Αλ Άζχαρ και όλοι οι μουσουλμάνοι αρνούνται κατηγορηματικά την επιμονή μιας γαλλικής έκδοσης να δημοσιεύει γελοιογραφίες που καταφέρουν πλήγμα στο Ισλάμ και στον Προφήτη του», δηλώνει ο σεΐχης του Αλ Άζχαρ, Άχμεντ αλ Τάγεμπ.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως ενέργειες αυτού του είδους «που υποκινούν το μίσος εξ ονόματος της ελευθερίας είναι απολύτως απορριπτέες».
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε σήμερα «αυτοσυγκράτηση», χαρακτηρίζοντας τις γελοιογραφίες ως «προσβλητικές».
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα του Βατικανού Οσερβατόρε Ρομάνο χαρακτήρισε σήμερα την δημοσίευση γελοιογραφιών με τον Μωάμεθ από την Charlie Hebdo «αμφισβητούμενη πρωτοβουλία», η οποία «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

1 σχόλιο

  1. Δεν εχω καμια ιδιαιτερη συμπαθεια για κανενα Μουσουλμανο,Χριστιανο,βουδιστη η βραχμανο.Απαιτω όμως από τον εαυτο μου και κάθε άλλο να σεβεται την πιστη και τα συμβολα κάθε πιστου εφοσον για αυτόν είναι ιερη όπως και η μανα του και ισως περισοτερο.Τι θα ελεγε λοιπον ο εν λογω εκδοτης εάν εγω διεθετα ένα εντυπο και σε αυτό σατυριζοντας την διαθεση του για γεροδεμενους ανδρες η του υπενθυμιζα δηδεν γνωσεις μερικων ανδρων για το Μ@@@@ της μανας και της αδελφης του? Δεν θα ξεσηκωνοταν να μου καψη το σπιτι? Εάν όχι να τον εχει και να τον καμαρωνη η μανα του τον παλληκαρα για την αξιοπρεπεια και το φιλοτιμο του.Εγω παντως που δεν ειμαι θρησκος δεν θα ηθελα ουτε να τον φτυσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση