GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγινε… Λούις!

Την πρώτη του νίκη στο «Ναό της ταχύτητας» και την τρίτη της σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο 13ο γύρο της σεζόν στην πίστα Μόντ...

Την πρώτη του νίκη στο «Ναό της ταχύτητας» και την τρίτη της σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο 13ο γύρο της σεζόν στην πίστα Μόντσα της Ιταλίας. Ο Βρετανός διατήρησε τη θέση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφήνοντας τους αντιπάλους του να κονταροχτυπιούνται για μια καλύτερη θέση. Άνεμος ο Σέρχιο Πέρες! στην έδρα της Ferrari.
Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να πήρε την καρό σημαία, ωστόσο ο πιλότος που έκανε την έκπληξη στη Μόντσα ήταν ο Σέρχιο Πέρες.
Ο Μεξικανός πιλότος της Sauber με άνεση και ιδιαίτερη τεχνική έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και πλασαρίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, έχοντας εκκινήσει από την 12η θέση. Μάλιστα, ο Πέρες κατάφερε να εκτοπίσει από το βάθρο αρχικά τον Φελίπε Μάσα και στη συνέχεια να ρίξει τον Αλόνσο από τη δεύτερη θέση στην τρίτη.
Ωστόσο, η τρίτη θέση του Αλόνσο, εντός έδρας, δεν στεναχωρεί τον Ισπανό ο οποίος συνεχίζει να προηγείται στο πρωτάθλημα των πιλότων. Στο κυνήγι του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπήκε πλέον και ο Χάμιλτον μετά την τρίτη του νίκη.
Ξεκίνησε καλά, αλλά…
Την υποτονική εκκίνηση του Τζένσον Μπάτον εκμεταλλεύτηκε ο Φελίπε Μάσα με αποτέλεσμα να περάσει στη δεύτερη θέση, την οποία όμως κράτησε για 19 γύρους. Ο Βρετανός έκανε την επίθεσή του και ανέκτησε τη θέση του.
Προς το τέλος του αγώνα ο Μάσα… έδωσε τη δεύτερη θέση του στον Αλόνσο για να τις χάσουν στη συνέχεια από τον… MVP, Πέρες. Συνεπώς, ο Μάσα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για τον ίδιο.
Πολλοί οι μεγάλοι άτυχοι…
Τζένσον Μπάτον, Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ δεν κατάφεραν να δουν την καρό σημαία, αφού οι δύο πρώτοι αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα και ο Αυστραλός πιλότος είχε έξοδο με αποτέλεσμα να «πληγώσει» την Red Bull.
Την καρό σημαία δεν κατάφερε να δει ούτε ο Βερνιέ, ο οποίος απογείωσε λίγο την Toro Rosso, σε μία έξοδο που είχε.
Υποτονικός ήταν ο ρυθμός του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έδωσε εντυπωσιακές μάχες με τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Σέρχιο Πέρες. Ωστόσο, ο “Iceman” κατάφερε να δει την καρό σημαία από την πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω του το δίδυμο της Mercedes, με τον Σουμάχερ να είναι ταχύτερος από τον Ρόσμπεργκ.
Πολύ καλός ήταν ο Πολ ντι Ρέστα, ο οποίος είδε την καρό σημαία όγδοος, κερδίζοντας μία θέση από αυτή που εκκίνησε.
Εδώ μπορείτε να δείτε το Live του ιταλικού γκραν πρι.
Αναλυτικά η κατάταξη του ιταλικού γκραν πρι:
1. Χάμιλτον, McLaren
2. Πέρες, Sauber
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Μάσα, Ferrari
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Σουμάχερ, Mercedes
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes
8. Ντι Ρέστα, Force india
9. Κομπαγιάσι, Sauber
10. Σένα, Williams
11. Μαλδονάδο, Williams
12. Ρικιάρντο, Toro Rosso
13. Ντ’Αμπρόσιο, Lotus
14. Κοβαλάινεν, Caterham
15. Πετρόφ, Caterham
16. Πικ, Marussia
17. Γκλοκ, Marussia
18. Ντε λα Ρόσα, HRT
19. Καρθικέγιαν, HRT
Βαθμολογία πιλότων:
1. Αλόνσο, 179
2. Χάμιλτον, 142
3. Ραϊκόνεν, 141
4. Φέτελ, 140
5. Γουέμπερ, 132
6. Μπάτον, 101
7. Ρόσμπεργκ, 83
8. Γκροσεάν, 76
9. Πέρες,65
10. Μάσα, 47
11. Σουμάχερ, 35
12. Κομπαγιάσι, 35
13. Ντι Ρέστα, 32
14. Χούλκενμπεργκ, 31
15. Μαλδονάδο, 29
16. Σένα, 25
17. Βερνιέ, 8
18. Ρικιάρντο, 4
Βαθμολογία κατασκευαστών:
1. Red Bull, 272
2. McLaren, 243
3. Ferrari, 226
4. Lotus- Renault, 217
5. Mercedes, 126
6. Sauber, 100
7. Force India, 63
8. Williams, 54
9. Toro Rosso, 12
Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το γκραν πρι της Σιγκαπούρης στις 23 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση