GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο σκηνοθέτης της αντι-ισλαμικής ταινίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του ανθρώπου, ο οποίος φέρεται ως ο δημιουργός της ταινίας «Αδελφότητα των μουσουλμάνων», που προκ...

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του ανθρώπου, ο οποίος φέρεται ως ο δημιουργός της ταινίας «Αδελφότητα των μουσουλμάνων», που προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και άλλα άτομα σε διάφορες χώρες του αραβικού-μουσουλμανικού κόσμου.
Ο εν λόγω «σκηνοθέτης», σύμφωνα με το FBI είχε καταδικαστεί για τραπεζική απάτη και ήταν υπό περιορισμό, ενώ ηθοποιοί που συμμετείχαν στην ταινία καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύμα εξαπάτησης, καθώς τόσο οι διάλογοι και το σενάριο, όσο και ο τίτλος αλλά και το όνομα του πρωταγωνιστή (ο οποίος στην τελική μορφή ονομάζεται Μωάμεθ) δεν είχαν ουδεμία σχέση με το θρησκευτικό και προσβλητικό περιεχόμενο που είχε το βίντεο που κυκλοφόρησε.
Ηθοποιοί που συμμετείχαν στο φιλμ ισχυρίζονται ότι το σενάριο και οι διάλογοι του φιλμ δεν είχαν καμία σχέση με το θρησκευτικό περιεχόμενο που περιείχε στην τελική του μορφή, καθώς επρόκειτο αρχικά για μία ταινία δράσης-περιπέτειας.
Τα παραπάνω ανέφερε η ηθοποιός Lily Dionne μιλώντας στο CNN, προσθέτοντας ότι νιώθει προδομένη από τον καλιφορνέζο σκηνοθέτη, ο οποίος μετέτρεψε μια ταινία χαμηλού budget με «φτωχή» πλοκή, η οποία θα έφερε τον τίτλο «Desert Warrior» (μαχητής της ερήμου) σε αντι-ισλαμικό φιλμ που προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένες φορές βίαια αποτελέσματα σε ένα μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.
Λέει, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι πίστευε πως κανείς δεν θα έβλεπε αυτή την ταινία, ενώ σημειώνει ότι γνώριζε το δημιουργό με το όνομα Sam Bacile, αλλά αξιωματούχοι του FBI αναφέρουν ότι το όνομά του είναι Nakoula Basseley Nakoula και είναι καταδικασμένος εγκληματίας, ο οποίος χρησιμοποιεί ψεύτικα ονόματα για να κρύψει τις ενέργειές του.
Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις της Anna Gurji, η οποία επίσης συμμετείχε στο φιλμ, επισημαίνοντας ότι έχει καταστραφεί και δέχεται αμέτρητα απειλητικά μηνύματα στο e-mail της. Σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook επιμένει ότι τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι ηθοποιοί στην «Αθωότητα των μουσουλμάνων» εξαπατήθηκαν από τον Nakoyla Basseley Nakoula, τον 55χρονο χριστιανό κόπτη, ο οποίος είναι μετανάστης από την Αίγυπτο στις ΗΠΑ, και θεώρησαν ότι θα κάνουν μία μη προσβλητική ταινία εποχής Β΄κατηγορίας. Προσθέτει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να μαντέψει ότι η ταινία είναι παρωδία του Ισλάμ που παρουσίαζε τον Μωάμεθ σε έναν βίαιο σεξομανή σαδιστή.
Μάλιστα, αυτός ο οποίος παρουσιάζεται ως Μωάμεθ στην τελική μορφή του φιλμ, είχε παρουσιαστεί με το όνομα George όταν γυριζόταν η ταινία, ενώ δεν υπήρχε πουθενά αναφορά για Μωάμεθ ή θρησκευτικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια όλων των γυρισμάτων στα οποία συμμετείχε. Μάλιστα, το στόρι θα αφορούσε την πτώση ενός κομήτη στην έρημο, τον οποίο διεκδικούν διάφορες φυλές της αρχαίας Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση