GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου οι επίορκοι

Την επίσπευση της σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων ζητάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπόλοιπα υπουργεία. ...


Την επίσπευση της σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων ζητάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπόλοιπα υπουργεία.
Η σύστασή τους είχε καθυστερήσει για τρεις μήνες λόγω θερινών διακοπών και εκλογών. Όμως, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια πρόκειται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο «ξεκαθάρισμα» των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση ποντάρει στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Πρόκειται για πολιτική απόφαση, ώστε να σταματήσουν οι «χαριστικές» συντεχνιακές αποφάσεις, βάσει των οποίων αποδεδειγμένα επίορκοι υπαλληλοι επέστρεφαν στην υπηρεσία τους γρήγορα, σύμφωνα με το protothema.gr
Έτσι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε εντός πέντε ημερών να έχουν οριστεί τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να αρχίζουν να εξετάζουν υποθέσεις που χρονίζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις άμεσα.
Η εγκύκλιος του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά κυρίως στα νεοσυσταθέντα υπουργεία, Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.
Γι’ αυτό ο κ. Στεφάνου ζητά «στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των πειθαρχικών συμβουλίων που έχουν συσταθεί και συμπληρώνει πως «αν δεν έχει ήδη γίνει η σύσταση των ως άνω αναφερόμενων πειθαρχικών συμβουλίων, παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε αυτή».
Επίσης, ζητά «στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων».

2 σχόλια

  1. Στην Κρήτη θα μένει το 5% των εσόδων από πετρέλαιο-φυσικό αέριο!

    «Η συστηματική προσπάθεια των 2,5 προηγούμενων ετών για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αποδίδει» τονίζει με δήλωσή του ο Β.Κεγκέρογλου και αποκαλύπτει ότι "το νέο εθνικό εισόδημα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα διατεθεί, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι όμως πολύ σημαντικό και μας αφορά ως Κρήτη, ότι για την περιφερειακή ανάπτυξη έχει θεσμοθετηθεί το 5% ως πόρος της αντίστοιχης περιφέρειας»!

    Ο ίδιος χαρακτηριίζει σημαντική την ενημέρωση του ΥΠΕΚΑ, κ.Λιβιεράτου κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τα αποτελέσματα της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

    Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων επεσήμανε:

    «Μετά από 17 χρόνια αδράνειας, ξεκίνησε το 2010 ένα μεγάλο εγχείρημα με πραγματική πολιτική βούληση , σχέδιο, συστηματική δουλειά και πλήρη διαφάνεια για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της χώρας μας.

    Δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο και έγινε όλη η προετοιμασία με τις απαραίτητες αποφάσεις για το διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε.

    Το γεγονός ότι ο Ανάδοχος (PGS) μέσα σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (η οποία θα γίνει το αργότερο σε 15 μέρες) θα ολοκληρώσει τις ερευνητικές εργασίες ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να αποκτήσει όλα τα πραγματικά στοιχεία, είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να έχει και συνέχεια"

    Κρήτη: Ξεκινούν οι έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου - Εταιρεία κολοσσός κέρδισε τον διαγωνισμό!

    Η εταιρεία PGS (Petroleum Geo-Services) αναλαμβάνει τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου, όπως προέκυψε νωρίτερα στη βουλή.

    Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιβεριάτος ενημέρωσε τη διακομματική επιτροπή της Βουλής στον τομέα ενέργειας και φυσικών πόρων, για τα αποτελέσματα των προσφορών των ξένων εταιρειών για τις έρευνες που θα κάνουν στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΧΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση