GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικό αντίκτυπο από το πρόγραμμα της ΕΚΤ «βλέπει» ο Όλι Ρεν

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα παρέμβει στην αγορά ομολόγων για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβα...

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα παρέμβει στην αγορά ομολόγων για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα «θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», υποστήριξε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, καλώντας ταυτόχρονα τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για έξοδο από την κρίση.
Το νέο πρόγραμμα αγοράς χρέους από την ΕΚΤ «θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Ρεν αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.
Ταυτόχρονα όμως «οι κυβερνήσεις των πιο ευάλωτων χωρών-μελών της ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσουν τις αποφασιστικές ενέργειές τους για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής παραμένει ευθύνη των κυβερνήσεων», αναφέρει ο επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σύμφωνα με τον Ρεν «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της όσον αφορά την εποπτεία των όρων» που απαιτείται να τηρήσουν οι χώρες σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που λαμβάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση