GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα βρεθεί σήμερα το πρωί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Οικονομικών ...

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα βρεθεί σήμερα το πρωί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα απαντήσει σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στο ΤΤ.
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει επισφαλή δάνεια, δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από τη λειτουργία του, αλλά αντίθετα μόνο κατά την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δις από το ΤΤ, και αποτελεί τον τελευταίο δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό μας σύστημα.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η Κυβέρνηση προχωρεί χωρίς προσχήματα στην απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επιφυλάσσει για την τράπεζα την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Αγροτική, με σκοπό να παραχωρηθεί απαλλαγμένο βαρών σε κάποιον ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο. Κατηγορεί δε το κ. Στουρνάρα για τη δημόσια δήλωσή του περί μη βιωσιμότητας του ΤΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται αν απαντήσει σε αυτές τις αναφορές και να παραθέσει στοιχεία που καταδεικνύουν πως το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο.
Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από την έκτακτη Παναττική Γενική Συνέλευση, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας.
Αποφάσισε ακόμη συνέχιση της κατάληψης αύριο Σάββατο και συμμετοχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη από τα παραρτήματα της Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καβάλας και Κοζάνης.
Βάσει της ίδιας απόφασης η κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας θα εξακολουθήσει και την Κυριακή, οπότε θα υπάρξει συγκέντρωση και πορεία στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών που θα συνεδριάζει η τρόϊκα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.
Θα ακολουθήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση