GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητεί ο ΣΦΕΕ

Αμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνστα...


Αμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε εκτός ελέγχου την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, προειδοποιώντας ότι ασθενείς και επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε ακραία σημεία αντοχής και επιβίωσης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για νοσηρό κλίμα, το οποίο επιβαρύνεται διαρκώς χωρίς λόγο από νέα, οριζόντια μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας.
Το κράτος, είπε, οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισ. ευρώ ενώ τελευταία φορά που καταβλήθηκαν ουσιαστικά χρήματα ήταν το 2006, αναφέρει το ΑΠΕ.
Έκτοτε, σωρεύονται χρέη τα οποία δεν αποπληρώνονται, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ η ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2007-2009 οδήγησε τελικά σε κούρεμα των ομολόγων και ζημία ενός δισ. ευρώ, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εφαρμογής του μηχανισμού επιστροφής χρημάτων (claw back) θεωρώντας ότι πρόκειται για «κόκκινη γραμμή» που παραβιάζει κάθε έννοια κράτους Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση