GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση με… έναν διαδηλωτή στη Μασσαλία

Περίπου 60 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από ένα ελικόπτερο, είχαν κινητοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Μασσαλίας για να αντ...

Περίπου 60 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από ένα ελικόπτερο, είχαν κινητοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Μασσαλίας για να αντιμετωπίσουν… έναν διαδηλωτή, ο οποίος είχε ζητήσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση των σκίτσων με τον Μωάμεθ από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
Ο διαδηλωτής, ο Όμαρ Τζελίλ, είχε ζητήσει την πραγματοποίηση διαδήλωσης σήμερα σε συνοικία της Μασσαλίας. Για κακή του τύχη, κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, εκτός από τις Αρχές και περίπου 30 δημοσιογράφους.
Αφού μίλησε στους δημοσιογράφους, ο διαδηλωτής κόλλησε τρεις αφίσες στις οποίες αναγράφονταν συνθήματα, όπως: «Γουρούνια Hebdo» και «οι Γάλλοι μουσουλμάνοι δεν έχουν ανάγκη από έγκριση για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους».
«Σήμερα μπορεί να είμαι μόνος μου, αλλά είμαι ο εκπρόσωπος μιας σιωπηλής πλειοψηφίας», σημείωσε ο Τζελίλ.
Κραδαίνοντας το διαβατήριό του και δηλώνοντας έτοιμος να συλληφθεί, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς «να αναλάβει τις ευθύνες του ή να σωπάσει για πάντα».
Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν τίθεται ζήτημα σύλληψής του, πόσω μάλλον που διαδηλώνει μόνος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση