GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ..."

Από την Μαριάνθη Τουτουντζίδου . Ο περσινός πρωθυπουργός είχε ανεβάσει ολόκληρο στρατό στη Θεσσαλονίκη για να βολτάρει μόνος του στη ΔΕΘ ...

Από την Μαριάνθη Τουτουντζίδου.

Ο περσινός πρωθυπουργός είχε ανεβάσει ολόκληρο στρατό στη Θεσσαλονίκη για να βολτάρει μόνος του στη ΔΕΘ ως απόλυτος ηγεμών,ενώ έξω γινόταν μια πραγματική μάχη με δακρυγόνα και συλλήψεις εναντίον "εχθρού" λαού, που αποδοκίμαζε έντονα τα εμφανέστατα πλέον σημάδια της μνημονιακής πολιτικής.
Ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε κάτι πιο απλό: δεν ήρθε με ολόκληρο το στρατό του, αλλά προτίμησε να μπει και να βγει πιο αθόρυβα,ελπίζοντας να κάμψει τις αντιδράσεις και να μη νιώσει καθόλου την παρουσία του ο "εχθρός" λαός.
Είναι σίγουρο όμως ότι εκείνος ένιωσε θερμή την ανάσα του κόσμου,ο οποίος σε μια πρωτοφανή πορεία σε παλμό,αποφασιστικότητα και συμμετοχή δήλωνε με τον πλέον ηχηρό τρόπο το παρόν.
Ίσως η μεσολάβηση του καλοκαιριού να ξεγέλασε τις δυο τρόικες και να πίστεψαν πως το πήραμε πλέον απόφαση ότι
η μοίρα μας προδιαγράφτηκε και αφηνόμαστε στα χέρια των "σωτήρων" μας.
Σήμερα όμως μια πραγματική λαοθάλασσα στη Θεσσαλονίκη έστειλε το ίδιο μήνυμα με αυτό που ο πρωθυπουργός λίγες ώρες πριν στη ΔΕΘ
ανακοίνωνε, από την πλευρά όμως όσων νέμονται τη χώρα:"Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει η απελευθέρωση της Ελλάδας"ανέφερε ,προδιαγράφοντας το στόχο της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει.Η απελευθέρωση επομένως μπορεί να νοηθεί ως την άρση των νομικών και άλλων εμποδίων για το ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της.
"Ευχόμαστε πρωθυπουργέ και μεις με τη σειρά μας, όσοι βρεθήκαμε στη μεγαλειώδη πορεία- και ήμασταν χιλιάδες διαδηλωτές
-η ευχή σου να είναι σαν την τραγική ειρωνεία του αρχαίου δράματος και να ξεκινήσει πράγματι από τη Βόρεια Ελλάδα η απελευθέρωση... από τα μνημόνια όμως και τους δυνάστες του λαού"
Όσο για εκεινο το "ΜΠΟΡΟΥΜΕ", που ακούμε κάθε τρις και λίγο από τον πρωθυπουργό, στην απέλπιδα προσπάθειά του να εξάρει το εθνικό φρόνημα ώστε να υποστούμε όλους τους εξευτελισμούς του μνημονίου μαζί και την απώλεια της εθνικής μας συνείδησης,με μια αλλαγή υποκειμένου περιγράφει όλα όσα έπραξαν ή είναι ικανοί να πράξουν:
"ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας εξαθλιώσουμε...
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διαλύσουμε την Υγεία,την Παιδεία,
Να σας αρπάξουμε μισθούς και συντάξεις,τη
ν περιουσία,
Να κάνουμε τη χώρα αποικία των Γερμανών-ίσως και των Τούρκων...,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη χώρα παράδεισο για τους επενδυτές...
...κόλαση για τους ιθαγενείς..."
Και πράγματι ΜΠΟΡΟΥΝ ,εφόσον τα πηγαίνουν πολύ καλά στην αποδόμηση των πάντων.
Σήμερα όμως ένας λαός αποφασισμένος και καθόλου φοβισμένος,με τη δύναμη που ενώνει ο δίκαιος αγώνας,με την ελπίδα που γεννά ο κοινός στόχος ,έδωσε τη δική του ερμηνεία στι ΜΠΟΡΟΥΜΕ -ως μότο των αγώνων που ξεκίνησαν από τη ΔΕΘ:
"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση