GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Μ. Σουλτς

Στην ανάγκη της επανεκκίνησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα εστίασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόε...


Στην ανάγκη της επανεκκίνησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα εστίασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες.
Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός υπογράμμισε τη συμφωνία του με τον κ. Τσίπρα για την «ανευθυνότητα όσων έχουν βγάλει τεράστιες περιουσίες από την Ελλάδα στο εξωτερικό».
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στη χώρα μας δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο από την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται ευρωπαϊκή αρωγή.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέδεσε την ανάπτυξη με τη σταθερότητα του ευρώ ως κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ δήλωσε πως βλέπει δυνατότητες ακόμα και για βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στη χώρα μας.
«Το πρόβλημα βρίσκεται στις πιστώσεις», είπε ο Μάρτιν Σουλτς, που απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί σε σχέση με την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, καθώς, όπως είπε, πρέπει πρώτα να μελετήσει την έκθεση της τρόικας. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η ανάπτυξη είναι αναγκαίο πλέον να συμβαδίζει με τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ευρωκοινοβούλιο τον πιο δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Μ. Σουλτς είναι ο πρώτος θεσμικός παράγοντας της Ένωσης που τον συναντά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγάλες αδυναμίες του προγράμματος της τρόικας», ενώ χαρακτήρισε «αυτοκαταστροφικούς» όσους «επέμεναν για καιρό στην κινδυνολογία για τη θέση της χώρας στο ευρώ [EUR=X] ».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έθεσε υπόψη του κ. Σουλτς τη θέση του κόμματός του για την ανάγκη ενός προγράμματος στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας απέναντι στον ευρωπαίο φορολογούμενο που πληρώνει, να εξηγήσουμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και είναι καλύτερα να σταματήσει εδώ το λάθος».
Σουλτς: Δεν θα κάνω ποτέ διάλογο με τη Χρυσή Αυγή
«Νεοναζιστικό κόμμα που καταφεύγει συχνά σε αποκρουστική βία και που καταπατά όλες τις θεμελιώδεις αξίες του δημοκρατικού φάσματος» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ερώτηση που του έγινε για το πώς αντιμετωπίζει την άνοδο της, ως θεσμικός παράγοντας και ως Γερμανός.

1 σχόλιο

  1. Όποιος ασχολείται με το γελοιότατο αυτό ΝΟΥΜΕΡΟ, ονόματι Άδωνις Γεωργιάδης, είναι γελοιοδέστερος αυτού και "Ο Γελοίος!" - πέραν πάσας ΜΑΚΑΚΙΑΣ!!!

    Ο τύπος αυτός, ως "προάγγελος" του φασισμού που "μας σερβιρίστηκε" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (βλέπε Νεο-φιλελεύθερο Καπιταλισμό) πρώτα ώς ΛΑ.Ο.Σ. (μια πιο λάϊτ εκδοχή του Φασισμού) για να... τον "καταπιούμε" ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ, τώρα μας έφεραν τον "αληθινό" (λες και ο Άδωνις, με τον τσεκουροβγάλτη ΕΠΕΝ-ίτη Βορίδη, ήσαν δημοκράτες!! ΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...) φασισμό- την Χ.Α.

    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...

    ΖΗΤΩ Ο ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ-ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ... ΕΝΝΟΩ!!!!!!)

    ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΗ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΣΑΣ: ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΑΣ,

    ΦΑΣΙΣΤΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΟΕΙΔΗ!!!

    Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση