GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ:”Η καρδιά μου ματώνει για τους Έλληνες…”!!!!!

Κι όμως το είπε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στους γερμανούς δημοσιογράφους,χωρίς καμία ντροπή,χωρίς συστολή!Είπε κι άλλα συμπαθητ...


Κι όμως το είπε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στους γερμανούς δημοσιογράφους,χωρίς καμία ντροπή,χωρίς συστολή!Είπε κι άλλα συμπαθητικά η κυρία γιατί βλέπετε έρχονται εκλογές κι είναι γλυκιά η ριμάδα η εξουσία.
- “Προσπαθώ να βοηθήσω την Ευρώπη και όχι να εξοργίζω τους ανθρώπους”
- “Θέλω την Ελλάδα στο ευρω. Το είπα και στον Σαμαρά”
-  ”Οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν το μερίδιο που πρέπει 

Με ανθρώπινο πρόσωπο και με άρωμα επανάστασης εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην ετήσια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου προς τους Γερμανούς δημοσιογράφους.
Προσπαθώ να βοηθήσω την Ευρώπη και όχι να εξοργίζω τους ανθρώπους”,δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος και αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε:
“Είναι σημαντικό οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν το μερίδιο που πρέπει για να στηρίξουν την πατρίδα τους”, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε :”Η καρδιά μου ματώνει για τους Έλληνες που περνάνε δύσκολα λόγω της κρίσης. Δεν βοηθά καθόλου την Ελλάδα να καθυστερεί και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φόρων.
Και συνέχισε: “Ξεκαθάρισα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλω να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι στην Ευρωζώνη“.
Η κα Μέρκελ είπε ότι οι αγορές ανησυχούν εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της.
Εκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της ΕΕ έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς βοήθειας για τις χώρες του ευρώ που δεν είναι ανταγωνιστικές.
«Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία».
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της Ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές.
zeidoron

10 σχόλια

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΝΕΚΕΣ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ,ΑΠΟ ΑΙΜΑΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνεις κ.Μερκελ εδώ γαμιόμαστε ΌΛΟΙ , μην κωλοσης μέχρι να τα πάρεις όλα και να δίωξης και ΌΛΟ ΤΟ ΣΆΠΙΟ το πολιτικό σύστημα μας... Ελλάς τιμή ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΓΗ....

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα έγγραφα για τη φοροδιαφυγή του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη..

    ε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή εμπλέκεται ο γνωστός εφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ...

    Βίκτωρ Ρέστης.

    Είναι ο ίδιος που τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, προκαλώντας την κοινή γνώμη, ότι αν η Πολιτεία φορολογήσει τους πλοιοκτήτες, θα πρέπει πρώτα να τον βρει, αφού θα εγκαταλείψει την Ελλάδα.
    «Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα". («You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, 'I will tax you,' The answer is 'sure, tax me. Find me.'»).


    ΤΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΔΙΆΘΕΣΉ ΚΆΘΕ ΜΑΛΑΚΆ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΑΚΌΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΑΝΆΠΤΥΞΗ...ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολίτες αυτής της χώρας θα έλεγαν... «στο καλό και να μας γράφεις», στον κύριο Ρέστη, αν πρώτα δεν έπρεπε να τακτοποιήσει κάποιες σοβαρές δοσοληψίες που έχει, τόσο με το ελληνικό δημόσιο όσο και με τη Δικαιοσύνη.
    Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του η ...
    directNEWS.gr, η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά έχει επιβάλλει στην εταιρεία συμφερόντων του "ΦΑΝΤΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", με την υπ' αριθ. 409/6-12-2011 απόφαση, συνολικό πρόστιμο 31.455.950,74 ευρώ.

    Το πρόστιμο επιβλήθηκε για εικονικά συμβόλαια που είχαν συνταχθεί για την αγορά δύο μεγάλων ακινήτων, από την εταιρεία, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2008, στη Γλυφάδα (επί των οδών Ζησιμοπούλου 6 το ένα και Κύπρου 68 το δεύτερο).
    Σημειώνεται ότι ως μέτοχος της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ ΑΤΕ φέρεται η κυπριακή off shore εταιρεία "CELLTEK HOLDINGS Ltd", ενώ ως μέτοχος της τελευταίας φέρεται η επίσης κυπριακή off shore με την επωνυμία "HAKKASAN Ltd".
    Μέχρι το 2008, αφανείς μέτοχοι της HAKKASAN ήταν ο κατασκευαστής Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο αδελφός του, με ποσοστό περίπου 39% και ο Βίκτωρ Ρέστης, με ποσοστό 61%.

    Ωστόσο, το 2009, ο Ρέστης αγόρασε και το υπόλοιπο ποσοστό και μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.

    Οι πληροφορίες του directNEWS.gr αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής αρνείται μέχρι σήμερα να εκπληρώσει τις οφειλές του προς το δημόσιο και επιχειρεί, με διάφορες περίεργες μεθοδεύσεις, να γλιτώσει την καταβολή των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ.
    Όμως, εκτός από τα πρόστιμα της εφορίας, σε βάρος του Β. Ρέστη εκκρεμεί και ποινική δικογραφία για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος (άρθρα 17,18 ή 19 του Ν.2523/1997) όπως προκύπτει από το έγγραφο της αρμόδιας για το οικονομικό έγκλημα εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, με αριθμό ΑΟΙΕ/2010/492, που δημοσιεύει σήμερα το directNEWS.gr.
    Σύμφωνα με εν λόγω έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 20-10-2010, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια έρευνας «προς διερεύνηση της ουσιαστικής βασιμότητας των καταγγελλομένων περί τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων».
    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι μέχρι στιγμής, το ΣΔΟΕ δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την έρευνά του, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια.
    Μήπως το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο, όταν καθημερινά συλλαμβάνονται πολίτες που οφείλουν στην εφορία λίγες χιλιάδες ευρώ; Ή άλλη αντιμετώπιση έχουν από τις κρατικές αρχές οι κοινοί θνητοί και άλλη οι εφοπλιστές;
    Δεν θα πούμε ότι η Ελλάδα ζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία, ούτε ότι άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά και άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

    Θα αναφερθούμε απλώς σε μια φράση του περίφημου Γιούνκερ, που δήλωσε: «Έχω δει αδύναμους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει. Εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβρούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα...».
    Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι μεταξύ των άλλων, ο B. Ρέστης είναι ουσιαστικός συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», μέτοχος στο Mega, ιδιοκτήτες της τράπεζας FBB, μεγαλομέτοχος των ναυτιλιακών εταιρειών ENTERPRISE SHIPPING AND TRADING, SWISS MARINE SERVICE SA και SENERGY MARITIME HOLDING Corp, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πόρτο Ύδρα», κλπ.

    Αυτός, προφανώς, είναι και ο λόγος που τα μεγάλα ΜΜΕ δεν αναφέρονται ποτέ στα έργα και τις ημέρες του... ευπατρίδη (όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται) εφοπλιστή.


    ΤΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΔΙΆΘΕΣΉ ΚΆΘΕ ΜΑΛΑΚΆ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΑΚΌΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΑΝΆΠΤΥΞΗ...ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6968.html#more

    ΚΛΈΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ ,ΓΙΑΤΊ ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ ΗΛΊΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυρία ΜΕΡΓΚΕΛ μην τους δώσετε ούτε ευρώ ...ειναι ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΕΤΣ...ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΨΈΜΑΤΑ ΑΥΤΟΊ.... ΚΟΙΤΆ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!!!


    Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 123 πρώην και νυν αιρετοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που...

    έχουν «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις ''πόθεν έσχες".

    το Σώμμα Δίωξης Ηλεκρονικού Εγκλήματος άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην και νυν νομαρχών, δημάρχων και συμβούλων και μετά από διασταυρώσεις με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία, βρέθηκαν μπροστά σε εκατομμύρια "μαύρου" χρήματος.

    Όπως αναφέρει το Lamiareport, το ΣΔΟΕ "ακουμπάει" και πρώην νομάρχες της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διατηρουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά και είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.

    Στην τσιμπίδα των «Ράμπο» πιάστηκε και δήμαρχος της Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε με 3 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε έχει φορολογηθεί, ούτε δικαιολογείται από το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 3.600 ευρώ.

    Μάλιστα, ο δήμαρχος πουλούσε μέσω συγγενικού του προσώπου στο δήμο, δηλαδή στον... εαυτό του, υπερτιμολογημένα ηλεκτρικά είδη.

    Προκλητική είναι και η περίπτωση ενός πρώην δημάρχου Πελοποννήσου ο οποίος βρέθηκε με 2,8 εκ. ευρώ καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό του (4.000 ευρώ)

    Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι και αυτή ενός νομαρχιακού συμβούλου της Βορείου Ελλάδας που είχε 1,9 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε από τα 850 ευρώ της αποζημίωσής του, ούτε από το εισόδημά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Πηγές του ΣΔΟΕ εκτιμούν, ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και βουλευτές με "μαύρο" χρήμα, αλλά οι ελεγκτές του Σώματος δεν μπορούν να ψάξουν τους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο, ακόμα και όταν υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος τους, λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

    Δείτε το βίντεο από σχετικό ρεπορτάζ του Alpha κυρια μερκελ ...ολοι κλεφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να που πανε τα λεφτα σας κυρια μερκελ..

    Ο Άνθρωπος ΑΥΤΟΣ ήταν διευθυντής του ΟΑΕΔ στην Ζακυνθινο γνωστος νέο δημοκράτης μέχρι και το επίδομα της πεθαμένης θεία του εισέπραττε ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;;ΩΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ,ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ!!!! Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΤΑ ΕΦΤΥΣΕ ,,ΠΙΑ ΔΥΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΑ ΜΑΦΙΑ..

    τοιχεία για τα παράνομα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο και χρηματισμό γιατρών...

    κρατικών νοσοκομείων της Πάτρας, παρέδωσε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Δημήτρης Κατσικόπουλος.

    Η εισαγγελία θα διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων και στην περίπτωση που εντοπίσει ενδείξεις, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

    Προσερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα, ο κ. Κατσικόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των υποθέσεων:

    «Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα χταπόδι που με έχει πιάσει με χέρια και με πόδια και δεν με αφήνει να κάνω τη δουλειά μου. Υπάρχει μια τρομερή κωλυσιεργία και μια προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος από πολλές πλευρές και αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο», είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων...

    ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης.

    Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο πρώην δημοτικός άρχοντας ήταν απιστία και υπεξαίρεση και αφορούσαν ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο που ανακαλύφθηκε το 2005 και έφθανε το 1 εκατ. ευρώ.

    Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης για την ίδια υπόθεση σε κάθειρξης 19 ετών τον πρώην ειδικό ταμία του Δήμου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που καταχράστηκε τα χρήματα.

    Αντίθετα αθώες κρίθηκαν δύο γυναίκες υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και μία υπάλληλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Στην έφεση που άσκησαν οι κατηγορούμενοι δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου.

    Ως περιοριστικοί όροι τους επιβλήθηκαν η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΛΕ; ΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΤΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ (ΜΑΦΙΑ) ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ..ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με δέλεαρ τα επιδοτούμενα προγράμματα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων...

    μέσω του ΟΑΕΔ, μεγάλος όμιλος παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων εξαπάτησε το δημόσιο, αποκομίζοντας 335.000 ευρώ.

    Οι δυο ιδιοκτήτες του ομίλου (πατέρας και γιος), μαζί με το λογιστή τους, κρίθηκαν, ομόφωνα, ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και καταδικάστηκαν – κατά περίπτωση – σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών ο καθένας για πλαστογραφία, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν και δυο πρώην υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, (ένας άνδρας και μια γυναίκα), οι οποίοι την επίδικη εκείνη περίοδο κατείχαν διεθυντικές θέσεις στον Οργανισμό.

    Οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι εξαπατήθηκαν από τους συγκατηγορουμένους - εργοδότες, καθώς δε γνώριζαν πως τα συγκεκριμένα έγγραφα που τους προσκομίσθηκαν ήταν πλαστά.

    Ωστόσο, δεν έπεισαν το Δικαστήριο και τελικά καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 ετών ο καθένας με τριετή αναστολή.

    Πώς «έτρωγαν» τα λεφτά

    Τον συγκεκριμένο όμιλο επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων, που δραστηριοποιούνταν στην αγορά την περίοδο 1991 - 1996, φέρεται να απάρτιζαν πέντε επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν 200 εργαζόμενους.

    Με βάση αυτά τα στοιχεία οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εισπράξουν 335.000 ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για νέες θέσεις εργασίας.

    Μετά από καταγγελίες όμως και έρευνα που διεξήγαγε το ΣΔΟE, αποδείχθηκε ότι οι τρεις από τις πέντε εταιρείες ήταν “φαντάσματα” και στις υπόλοιπες δύο εργάζονταν μόνον τριάντα άτομα…

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ....ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩΜΕ ΙΣΩΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις ευθύνες στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκαν...

    στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, χωρίς να υπάρξουν οι απαιτούμενες τραπεζικές διασφαλίσεις, διερευνούν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που φέρεται να διαπράχθηκε με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράμετρος της υπόθεσης, η οποία αφορά τα δάνεια που έλαβε η Αρετή Τσοχατζοπούλου από την Τράπεζα Πειραιώς έχει τεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελέων πρωτοδικών Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου εδώ και πολύ καιρό.

    Οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί έχουν προχωρήσει σε βάθος την έρευνά τους και φέρονται να έχουν συγκεντρώσει ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τους υπευθυνους της Τράπεζας Πειραιώς, που άναψαν το "πράσινο φως" για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων.

    Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η "Καθημερινή" πρόκειται για τρεις δανειακές συμβάσεις, που συνήφθησαν μεταξύ 22 Δεκεμβρίου του 2008 και 6 Νοεμβρίου του 2009.

    Ειδικότερα, τα δύο πρώτα δάνεια αφορούσαν τα ποσά των 750.000 ευρώ και των 550.000 ευρώ, και το τρίτο ήταν μια δανειοδότηση ύψους 1.200.000 ευρώ, που χορηγήθηκε με ενέχυρο ισόποση προθεσμιακή κατάθεση.

    Στα δύο πρώτα δάνεια εγγυητής μπήκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η διασφάλιση της τράπεζας, με βάση τις σχετικές συμβάσεις, ήταν οι προσημειώσεις υποθήκης σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Νίκης 13.

    Ωστόσο, από τις αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με τις οποίες ενεγράφησαν οι υποθήκες, προκύπτει ότι εν λόγω ακίνητο ήταν ήδη επιβαρυμένο με προηγούμενες υποθήκες. Έτσι, η αξία του ακινήτου δεν αρκούσε για να διασφαλίσει τις απαιτήσεις της τράπεζας για τη χορήγηση των δύο δανείων, συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ.

    Αναφορικά με το τρίτο δάνειο που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η εισαγγελική έρευνα ανακάλυψε ότι η ισόποση προθεσμιακή κατάθεση, που είχε τεθεί ως ενέχυρο για την εξασφάλιση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, εκταμιεύθηκε.

    Ειδικότερα, η εκταμίευση του συνολικού ποσού της προθεσμιακής κατάθεσης έγινε δέκα ημέρες μετά την 6η Νοεμβρίου 2009, που είναι η ημερομηνία κατά την οποία δόθηκε το δάνειο στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

    Για την πλήρη διαλεύκανση αυτού του σκέλους της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που διενεργεί έλεγχο στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

    Νεοι κατηγορούμενοι - νέα κατηγορητήρια

    Στο μεταξύ, για την κυρίως υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος ετοιμάζουν νέα κατηγορητήρια για τον πρώην υπουργό και τους προφυλακισμένους συγκατηγορούμενούς του, με βάση τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και αφορούν τον εντοπισμό τουλάχιστον δέκα εταιρειών στο εξωτερικό - μια εταιρεία είχε έδρα στην Αόστα της Ιταλίας - μέσω των οποίων διακινούνταν το "μαύρο" πολιτικό χρήμα.

    Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διευρυνθεί ο αριθμός των κατηγορουμένων κατά τουλάχιστον πέντε πρόσωπα.

    Μεταξύ, των νέων προσώπων, που θα διαβούν το κατώφλι των ανακριτών με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αναμένεται ότι θα είναι και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να εμπλέκεται σε αποδοχή χρημάτων προερχόμενων από μίζες.


    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ....ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩΜΕ ΙΣΩΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και η καρδια του Χιτλερ ματωνε για τους Εβραιους !!!!
    Ουστ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ. ΟΠΩΣ ΤΑ "ΠΑΛΤΑ" ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ" "ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση