GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς το Αύριο...

Υποαλλεργικά… αυτοκίνητα!   Tη δυνατότητα στους οδηγούς να ελέγχουν διάφορες παραμέτρους που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία τους αναμένεται...

Υποαλλεργικά… αυτοκίνητα!
 
Tη δυνατότητα στους οδηγούς να ελέγχουν διάφορες παραμέτρους που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία τους αναμένεται να προσφέρουν τα οχήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, με τη βοήθεια του έξυπνου συστήματος Ford Sync AppLink, ο οδηγός θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Allergy Alert, η οποία θα τον ενημερώνει γύρω από τα επίπεδα των αλλεργιογόνων ουσιών που εντοπίζονται στην περιοχή από την οποία περνά με το όχημά του.
Ετσι θα μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει π.χ. γύρη στον αέρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αν ο ίδιος ή κάποιος από τους επιβαίνοντες πάσχει από άσθμα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωνητική εντολή και αυτομάτως στην οθόνη του συστήματος θα εμφανίζεται η «αλλεργιο-πρόγνωση» της περιοχής όπου κινείται το αυτοκίνητο, όπως επίσης και μια αξιολόγηση επικινδυνότητας ακολουθώντας μια κλίμακα από το μηδέν ως το 12.
Πόσες φορές δεν έχουμε φανταστεί να μπορούσαμε να μοιραστούμε με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο τη «μεθυστική» μυρωδιά ενός φαγητού που μας έχει «σπάσει» τη μύτη… Σε λίγο καιρό, δεν αποκλείεται να το πετύχουμε χάρη σε μια ιδέα του Λι Γινγκζουάν από την Κίνα.
Ο λόγος για μια εύχρηστη συσκευή χειρός, την οποία ο νεαρός φοιτητής ανέπτυξε για τον διαγωνισμό σχεδίου της Sony και επιτρέπει ουσιαστικά στον χρήστη την «εκτύπωση» της μυρωδιάς φαγητών πάνω σε καρτποστάλ.
Η λογική πίσω από την επινόησή του βασίζεται στη γαστρονομική περιήγηση σε ξένες χώρες. Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης φωτογραφικής μηχανής, ο χρήστης μπορεί να απαθανατίσει το πιάτο της αρεσκείας του και ύστερα μέσω ενός αισθητήρα οσμών να «καταγράψει» τη μυρωδιά του. Η συνέχεια είναι απλή: εκτυπώνει την αρωματισμένη καρτποστάλ και την ταχυδρομεί, παίζοντας με την όρεξη και τα… νεύρα των φίλων του.
Η έξυπνη συσκευή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προτύπου, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της «πιο διασκεδαστικής» επινόησης του διαγωνισμού.
Ενα διαστημικό ασανσέρ που θα εκτοξεύει ανθρώπους και ρομπότ στο Διάστημα μπορεί να βρίσκεται δεκαετίες μακριά, ένα διαστημικό «μπαλόνι» όμως σε ρόλο λεωφορείου ίσως να αποτελεί πιο άμεση λύση. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η εταιρεία LiftPort Group που το επινόησε.
Τα ηνία της αμερικανικής εταιρείας κατέχει πρώην ερευνητής της NASA, ο οποίος υποστηρίζει ότι με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να δημιουργήσει ένα διαστημικό ασανσέρ με προορισμό τη Σελήνη.
Η LiftPort Group, τώρα, στοχεύει στη συγκέντρωση του ποσού των 8.000 δολαρίων (δηλαδή περίπου 6.400 ευρώ) μέσω της ανοιχτής ιστοσελίδας χρηματοδοτήσεων Kickstarter, για την υλοποίηση του πρώτου μέρους του ευφάνταστου σχεδίου της. «Πριν από περίπου έξι μήνες είχαμε μια ριζοσπαστική ιδέα – μια ιδέα που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό – και θέλουμε το κοινό να είναι μέρος της ιδέας αυτής» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας και πρώην μηχανικός της NASA, Μάικλ Λέιν.
Πρόκειται για την κατασκευή μιας πιλοτικής φουσκωτής πλατφόρμας η οποία σε πρώτη φάση θα μπορεί να αιωρείται σε ύψος 2 χλμ. από το έδαφος. Στόχος είναι ένα «εισιτήριο» για τη Σελήνη, ωστόσο σύμφωνα με τον Λέιν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρίσκεται μόλις οκτώ χρόνια μακριά…
Για όλους εκείνους που δηλώνουν λάτρεις της τεχνολογίας αλλά και της… οικολογίας, η αυστριακή εταιρεία Paper Nomad δημιούργησε μια βιοδιασπώμενη θήκη για iPad.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανθεκτική θήκη από χαρτί που δεν σκίζεται με μάλλινη επένδυση στο εσωτερικό, η οποία υπόσχεται την προστασία της ταμπλέτας. Ο απλός σχεδιασμός της θήκης, που βραβεύτηκε από τον διαγωνισμό σχεδίου Reddot 2012, παραπέμπει σε φάκελο, ενώ επιτρέπει στον κάτοχό της να ζωγραφίσει επάνω της.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και μια ολόκληρη σειρά από βιοδιασπώμενες θήκες προστασίας για συσκευές της Apple (iPhone, iPod, MacBook). Για περισσότερες πληροφορίες: www.papernomad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση