GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατούλης: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Βρούτση για τις εισφορές

Τα «βέλη» του εναντίον του υπουργού Εργασίας κ.Βρούτση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης για την νέα τροπο...


Τα «βέλη» του εναντίον του υπουργού Εργασίας κ.Βρούτση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης για την νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με την εισφοδιαφυγή, μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο.
«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής προχωρά σε νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταθέτοντας τροπολογία-προσθήκη, για νέα χαριστική ρύθμιση για επιχειρήσεις που εισφοροδιαφεύγουν και για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στον ΟΕΚ και στον ΟΕΕ, σε παντελώς άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για την κύρωση από 1-6-2012 «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την καταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών στους δικαστικούς εκπροσώπους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», αναφέρει στις δηλώσεις του ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:
«Η νέα κυβερνητική χαριστική ρύθμιση σε επιχειρήσεις που συστηματικά κάνουν εισφοροδιαφυγή ή εισφοροκλοπή αφενός επιβραβεύει τους «μπαταχτσήδες» εργοδότες δίνοντας το κακό παράδειγμα σε όσους είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και αφετέρου συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η κυβέρνηση με την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, βάζει οριστικά ταφόπετρα στους δυο αυτούς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στον ΟΕΚ και ΟΕΕ επωφελούνται κατά 247 εκατ. ευρώ ετησίως οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις και η κυβέρνηση προσφέρει ακόμα ένα προκλητικό δώρο.
Χάνουν ,όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα.
Επίσης χάνουν έσοδα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, που επωφελούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα αυτών των Οργανισμών, με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση αυτής της αντικοινωνικής τροπολογίας που παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση