GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστροφή φόρου σε αγρότες

Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ποσό που αγγίζει συνολικά τα 160 εκατ. ευρώ, εξασφάλισαν ο υπ. Αγρο...


Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ποσό που αγγίζει συνολικά τα 160 εκατ. ευρώ, εξασφάλισαν ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Θα κατατεθούν πρώτα τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 80 εκατ. ευρώ αναμένεται να πληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες
Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ύψους 160 εκατ. ευρώ θα πάρουν οι 430.000 δικαιούχοι αγρότες και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα εισπράξουν τα πρώτα 80 εκατ. ευρώ
Νέα οικονομική ενίσχυση δίνεται στους αγρότες, αυτήν τη φορά από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ποσό που αγγίζει συνολικά τα 160 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξασφάλισαν το απαραίτητο κονδύλι για τους περίπου 430.000 δικαιούχους και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα διατεθούν τα μισά χρήματα.
Δηλαδή, ποσό ύψους 80 εκατ. ευρώ θα έχει, σύμφωνα με πηγές, καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Τα υπόλοιπα 80 εκατ. ευρώ αναμένεται να πληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Την επιστροφή φόρου του πετρελαίου την περιμένουν οι αγρότες ως σημαντική ενίσχυση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν κατά την οποία οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ανοδική τροχιά, με αποτέλεσμα την αυξημένη επιβάρυνση του κόστους παραγωγής.
Πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα εκδοθεί και η σχετική κοινή απόφαση από τους κ. Τσαυτάρη και Σταϊκούρα, ώστε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου να έχουν δοθεί τα χρήματα στους αγρότες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι με τα δεδομένα αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται συνεπής στις προγραμματικές της εξαγγελίες.Την ίδια στιγμή, ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη 11 του μηνός θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012.
Αποζημιώσεις
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κ.λπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Αρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Πέλλας κ.λπ.
Υπενθυμίζεται, επίσης, πως οι αγρότες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν και το μισό ποσό των ενιαίων ενισχύσεων.
Οι επιδοτήσεις ανέρχονται στο 1,1 δισ. ευρώ που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ.
Η χώρα μας μαζί με άλλα κράτη της ΕΕ είχαν ζητήσει από την Κομισιόν να τους δοθούν οι μισές ενισχύσεις νωρίτερα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι αγρότες στο αυξημένο κόστος παραγωγής. Η σχετική άδεια εγκρίθηκε κι έτσι οι δικαιούχοι θα πάρουν συνολικά 1,1 δισ. ευρώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο ποσό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση