GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίβυος Πρόεδρος: Η επίθεση στο προξενείο ήταν προσχεδιασμένη από ξένους

Toυ Kevin Cirilli Ιστολόγιο Politico 16 Σεπτεμβρίου 2012 Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους O Πρόεδρος της Λιβύης , Yousef...


Toυ Kevin Cirilli
Ιστολόγιο Politico
16 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

O Πρόεδρος της Λιβύης, Yousef El-Magariaf, δήλωσε σε συνέντευξή του σε δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα (CBS και ΝΒC) το πρωί της Κυριακής, 16/09, ότι οι αρχές της Λιβύης έχουν προβεί σε περισσότερες από 50 συλλήψεις υπόπτων, που έχουν σχέση με τηνπροσχεδιασμένη, όπως είπε, επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη. Στα βίαια επεισόδια της ίδιας ημέρας σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρόξενος, Chris Stevens, και άλλοι τρεις Αμερικανοί από το προσωπικό του προξενείου.
Mιλώντας σε ανταποκριτή του αμερικανικού καναλιού CBS και ρεπόρτερ της εκπομπής Face the Nation, ο El-Magariaf είπε:

Ο τρόπος που οι δράστες κινούνταν εκείνη την ημέρα και το προηγούμενο διάστημα μέσα στη χώρα μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιοι διάλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία (11 Σεπτεμβρίου) για την αποκαλούμενη ‘διαδήλωση’. Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία ότι τα βίαια και αποτρόπαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Βεγγάζη ήταν μέρος μιας προσχεδιασμένης επιχείρησης“.
Στο σημείο αυτό, ο παρουσιαστής της εκπομπής του CBS, Bob Schieffer, ρώτησε τον Λίβυο Πρόεδρο:
Πιστεύετε, επομένως, ότι ήταν δουλειά της Αλ-Κάιντα και ότι την σχεδίασαν ξένοι; Αυτό μας λέτε“;
Στην ερώτηση αυτή ο El-Magariaf απάντησε:
Σίγουρα δεν ήταν μια αυθόρμητη διαδήλωση για μια ταινία. Δεν υπήρχε τίποτε αυθόρμητο στην επίθεση αυτή. Εκτελέστηκε σύμφωνα με σχέδιο. Σχεδιάστηκε από ξένους πολίτες, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας πριν από λίγους μήνες. Και σχεδίαζαν την εγκληματική τους ενέργεια από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Λιβύη.
Ο Λίβυος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν γίνει πάνω από 50 συλλήψεις υπόπτων, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από άλλες αφρικανικές χώρες:
Μπήκαν στη Λιβύη από διαφορετικά σημεία της χώρας. Κάποιοι από αυτούς είναι εξακριβωμένο ότι προέρχονται από το Μάλι και την Αλγερία“.
Όταν ο Αμερικανός παρουσιαστής τον ρώτησε αν θα ήταν ασφαλές να έρθουν κάποιοι από το FBI να συμμετάσχουν στις έρευνες, ο Λίβυος Πρόεδρος απάντησε:
Ο Εl-Magariaf χαρακτήρισε τις επιθέσεις που έγιναν ως αποτρόπαιες και εγκληματικές πράξεις, οι οποίες δεν εκφράζουν τη στάση του λαού της Λιβύης απέναντι στις ΗΠΑ.
Οι αποτρόπαιες αυτές και εγκληματικές πράξεις εναντίον του πρόξενου, Chris Stevens, και των συναδέλφων του δεν εκφράζουν με κανένα τρόπο τις προθέσεις και τα συναισθήματα των Λίβυων έναντι των ΗΠΑ και των πολιτών τους, τόνισε ο Λίβυος Πρόεδρος.
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση