GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Άνοιξε ο δρόμος για την ταχεία εφαρμογή του ΕΜΣ»

Ως καλή και σημαντική απόφαση, για τη Γερμανία και την Ευρώπη, που αποτελεί το τελικό σινιάλο για την αφετηρία της ομπρέλας διάσωσης τ...

Ως καλή και σημαντική απόφαση, για τη Γερμανία και την Ευρώπη, που αποτελεί το τελικό σινιάλο για την αφετηρία της ομπρέλας διάσωσης του Ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), χαρακτήρισε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, τη σημερινή απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη.
Όπως επισήμανε ο κ. Σπίντελεγκερ σε δηλώσεις του το απόγευμα, στη Βιέννη, η γνωμοδότηση δεν τον εκπλήσσει, διότι θεωρούσε πάντα δεδομένη τη συνταγματική συμβατότητα του ΕΜΣ, τόσο στην Αυστρία όσο και στη Γερμανία.
Πρόσθεσε δε, πως για την Αυστρία, δεν τίθεται θέμα, ότι η αύξηση του πλαισίου συμμετοχής στον ΕΜΣ, είναι δυνατή μόνον με προηγούμενη κοινοβουλευτική συγκατάθεση, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την επιφύλαξη που διατυπώνεται στη απόφαση της Καρλσρούης, ότι μια υπέρβαση της συμμετοχής της Γερμανίας, πέραν των 190 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι δυνατή μόνον έπειτα από έγκριση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει, ότι τώρα θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα στο εσωτερικό της Γερμανίας, ώστε η χώρα αυτή ως το τελευταίο από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, να κλείσει τις επικυρώσεις της συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση