GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα χρειαστεί χρόνος για την εποπτεία των τραπεζών»

Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, εκτίμησε σήμερα ότι θα «χρειαστεί ο απαραίτητος χρόνος» για τ...

Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, εκτίμησε σήμερα ότι θα «χρειαστεί ο απαραίτητος χρόνος» για την υλοποίηση του προγράμματος εποπτείας των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ευρωζώνη.
«Είναι αλήθεια ότι είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια τραπεζική ένωση, μια εποπτεία των τραπεζών, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά είναι επίσης αληθές ότι θα πρέπει γιαυτό να πάρουμε το χρόνο που είναι απαραίτητος», δήλωσε ο Γιούνκερ στο περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας «Bayerischer Rundfunk», σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού.
«Είμαι υπέρ της αυστηρής προετοιμασίας, και όχι υπέρ της εισαγωγής με σπουδή μιας τραπεζικής ένωσης», πρόσθεσε.
Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης ότι είναι «πολύ κοντά» στη θέση του Βερολίνου το οποίο αντιτάσσεται στο να ελέγχει η ενιαία εποπτική αρχή όλες τις τράπεζες στη ζώνη του ευρώ, ακόμη και τις μικρότερες.
«Είμαι πολύ κοντά στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν λέει ότι δεν θα είναι δυνατόν, μια ευρωπαϊκή κεντρική εποπτική αρχή, να μπορεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς 6000 τράπεζες στην Ευρώπη», τόνισε.
Η δημιουργία μιας κοινής τραπεζικής εποπτείας στη ζώνη του ευρώ τέθηκε ως όρος στα τέλη Ιουνίου ώστε το μελλοντικό μόνιμο ταμείο διάσωσης της νομισματικής ένωσης, ο ΜΕΣ, να μπορεί να δανείζει απευθείας στις τράπεζες χωρίς να περνά από τα κράτη, αποφεύγοντας την επιβάρυνση του χρέους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση