GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα Βρετανίας-Γαλλίας για τις δολοφονίες στις Άλπεις

Κοινή γαλλο-βρετανική επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση της τετραπλής δολοφονίας στο Σεβαλίν των γαλλικών ‘Άλπεων θα συσταθεί σήμε...

Κοινή γαλλο-βρετανική επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση της τετραπλής δολοφονίας στο Σεβαλίν των γαλλικών ‘Άλπεων θα συσταθεί σήμερα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust), ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Ανεσί.
Η Κοινή Επιτροπή Έρευνας θα έχει επικεφαλής τους δύο γάλλους ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση και μέλη της εισαγγελείς του βρετανικού στέμματος, ερευνητές της αστυνομίας του Σάρεϊ και χωροφύλακες της περιοχής Σαμπερί.
Τρία μέλη μιας οικογένειας ιρακινής καταγωγής βρέθηκαν νεκρά στο αυτοκίνητό τους στο Σεβαλίν στις 5 Σεπτεμβρίου: ο Σαΐντ αλ-Χίλι, η σύζυγός του Ικμπάλ βρετανικής υπηκοότητας και η πεθερά του Σουχάιλα αλ-Αλάφ σουηδικής υπηκοότητας. Το θάνατο βρήκε και ένας γάλλος ποδηλάτης που περνούσε από το σημείο της επίθεσης και δέχτηκε και αυτός όπως και τα άλλα θύματα δύο σφαίρες στο κεφάλι.
Η κοινή επιτροπή θα επιλύσει το πρόβλημα των νομικών διαφορών στις νομοθεσίες των δύο χωρών, οι οποίες καθυστερούν την διαδικασία, δήλωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό. Οι εργασίες της επιτροπής αυτής θα γίνονται «σαν να πρόκειται για μία χώρα, από ερευνητή σε ερευνητή και από ανακριτή σε εισαγγελέα. Οι ερευνητές και των δύο χωρών θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών σαν να μην υπάρχουν σύνορα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση